Using of impedance methots in dairy praxis : the dermination of psychrotrophic microorganisms in raw milk.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3A1IMPD106" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:1IMPD106 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití impedančních metod v mlékárenské praxi : Stanovení skupiny psychrotrofních mikroorganismů v syrovém mléce.
Original language description
Pro stanovení skupiny psychrotrofních mikrorganismů byla testována nepřímá impedanční metoda, s použitím Tryptone soya broth (TSB) s 1% sušeného mléka doporučená výrobcem přístroje RABIT (DWS, UK).Výsledky kultivace jednotlivých kmenů potvrzují vhodnostpoužití přístroje RABIT i doporučené metody impedanční mikrobiologie pro studium vlastností jednotlivých kmenů mikroorganismů. Při stanovení skupiny psychrotrofních mikroorganismů v syrovém mléce byla naměřena také lineární závislost mezi log(CFU/ml) a časem TTD s R2= 0,7248, resp. R=0,851 a je možno uvažovat i o vývoji a použití vyhodnocovacího počítačového programu, který by byl schopen dosažené výsledky stanovení této skupiny mikroorganismů dále zpřesnit.
Czech name
Využití impedančních metod v mlékárenské praxi : Stanovení skupiny psychrotrofních mikroorganismů v syrovém mléce.
Czech description
Pro stanovení skupiny psychrotrofních mikrorganismů byla testována nepřímá impedanční metoda, s použitím Tryptone soya broth (TSB) s 1% sušeného mléka doporučená výrobcem přístroje RABIT (DWS, UK).Výsledky kultivace jednotlivých kmenů potvrzují vhodnostpoužití přístroje RABIT i doporučené metody impedanční mikrobiologie pro studium vlastností jednotlivých kmenů mikroorganismů. Při stanovení skupiny psychrotrofních mikroorganismů v syrovém mléce byla naměřena také lineární závislost mezi log(CFU/ml) a časem TTD s R2= 0,7248, resp. R=0,851 a je možno uvažovat i o vývoji a použití vyhodnocovacího počítačového programu, který by byl schopen dosažené výsledky stanovení této skupiny mikroorganismů dále zpřesnit.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2008
Issue of the periodical within the volume
106
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
17-21
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—