Technology of fermented beverage from heat treated goat milk with probiotic culture
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3ATKOZIN09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:TKOZIN09 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie fermentovaného nápoje z kozího tepelně ošetřeného mléka s probiotickou kulturou
Original language description
Na základě výzkumu vlastností kozího mléka a speciálních vlastností mléčných mikroorganismů byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie fermentovaného nápoje z kozího tepelně ošetřeného mléka s probiotickou kulturou. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace tepelně ošetřeného kozího mléka směsí speciální kultury mléčných mikroorganismů s přídavkem probiotického kmene Enterococcus faecium, tvořícího exopolasacharidy, zlepšujícího konzistenci připraveného fermentovaného výrobku.
Czech name
Technologie fermentovaného nápoje z kozího tepelně ošetřeného mléka s probiotickou kulturou
Czech description
Na základě výzkumu vlastností kozího mléka a speciálních vlastností mléčných mikroorganismů byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie fermentovaného nápoje z kozího tepelně ošetřeného mléka s probiotickou kulturou. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace tepelně ošetřeného kozího mléka směsí speciální kultury mléčných mikroorganismů s přídavkem probiotického kmene Enterococcus faecium, tvořícího exopolasacharidy, zlepšujícího konzistenci připraveného fermentovaného výrobku.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
TKOZIN09
Numerical identification
—
Technical parameters
Výstupem ověřené technologie je fermentovaných nápoj z kozího mléka s přidanou hodnotou probiotické kultury. Výrobek je obohacením nabídky na trhu zdravých potravin.
Economical parameters
Uvedený výrobek je produkován v objemu 600 l maximálně 1000 l týdně pod obchodním názvem DoRa.
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—