All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbial preparation with prolonged durability influencing lipid metabolisms

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFLIPID10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FLIPID10 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiální preparát s prodlouženou trvanlivostí ovlivňující lipidový metabolismus

  • Original language description

    Technické řešení se týká mikrobiálního preparátu s prodlouženou trvanlivostí ovlivňující lipidový metabolismus ve formě prášku, tablet, nebo kapsulí. Preparát podporuje udržování nižší hladiny celkového cholesterolu v krevní plazmě a navyšování HDL frakce při použití mikrobiálního kmene Enterococcus faecium. Tento kmen je odolný vůči nepříznivým účinkům vyšší teploty skladování. Mikrobiální preparát dále obsahuje mléko dojných zvířat nebo rostlinné mléko, další kmeny bakterií mléčného kysání a další významné nutrienty.

  • Czech name

    Mikrobiální preparát s prodlouženou trvanlivostí ovlivňující lipidový metabolismus

  • Czech description

    Technické řešení se týká mikrobiálního preparátu s prodlouženou trvanlivostí ovlivňující lipidový metabolismus ve formě prášku, tablet, nebo kapsulí. Preparát podporuje udržování nižší hladiny celkového cholesterolu v krevní plazmě a navyšování HDL frakce při použití mikrobiálního kmene Enterococcus faecium. Tento kmen je odolný vůči nepříznivým účinkům vyšší teploty skladování. Mikrobiální preparát dále obsahuje mléko dojných zvířat nebo rostlinné mléko, další kmeny bakterií mléčného kysání a další významné nutrienty.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    20401

  • Publisher

  • Publisher name

  • Place of publication

  • Publication country

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., MILCOM a.s.

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence