A coconut starter for the production of a fermented product made of coconut milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000012" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000012 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032261.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032261.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Startér pro výrobu fermentovaného výrobku z kokosového mléka
Original language description
Technické řešení se týká mikrobiální kultury k fermentaci kokosového mléka, při jejichž výrobě nebyly použity ingredience živočišného původu. Substrátem pro výrobu starteru je surovina na bázi rostlinných složek, která je fortifikována o zdroje dusíku a uhlíku. Kultivace probíhá za standardních kultivačních podmínek pro daný mikroorganismus. Následně jsou jednotlivé kmeny v optimalizovaných poměrech smíchány a takto připraveny jako starter v tekuté formě. Starter lze připravit i ve formě mražené a lyofilizované.
Czech name
Startér pro výrobu fermentovaného výrobku z kokosového mléka
Czech description
Technické řešení se týká mikrobiální kultury k fermentaci kokosového mléka, při jejichž výrobě nebyly použity ingredience živočišného původu. Substrátem pro výrobu starteru je surovina na bázi rostlinných složek, která je fortifikována o zdroje dusíku a uhlíku. Kultivace probíhá za standardních kultivačních podmínek pro daný mikroorganismus. Následně jsou jednotlivé kmeny v optimalizovaných poměrech smíchány a takto připraveny jako starter v tekuté formě. Starter lze připravit i ve formě mražené a lyofilizované.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510338" target="_blank" >QJ1510338: Fermented dairy products and cheeses for the health nutrition of people, manufacturing technological processes and evaluation methods with the emphasis on the high microbiological safety and improved nutrition parameters</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
32261
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence