All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

A coconut starter for the production of a fermented product made of coconut milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000012" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000012 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032261.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032261.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Startér pro výrobu fermentovaného výrobku z kokosového mléka

  • Original language description

    Technické řešení se týká mikrobiální kultury k fermentaci kokosového mléka, při jejichž výrobě nebyly použity ingredience živočišného původu. Substrátem pro výrobu starteru je surovina na bázi rostlinných složek, která je fortifikována o zdroje dusíku a uhlíku. Kultivace probíhá za standardních kultivačních podmínek pro daný mikroorganismus. Následně jsou jednotlivé kmeny v optimalizovaných poměrech smíchány a takto připraveny jako starter v tekuté formě. Starter lze připravit i ve formě mražené a lyofilizované.

  • Czech name

    Startér pro výrobu fermentovaného výrobku z kokosového mléka

  • Czech description

    Technické řešení se týká mikrobiální kultury k fermentaci kokosového mléka, při jejichž výrobě nebyly použity ingredience živočišného původu. Substrátem pro výrobu starteru je surovina na bázi rostlinných složek, která je fortifikována o zdroje dusíku a uhlíku. Kultivace probíhá za standardních kultivačních podmínek pro daný mikroorganismus. Následně jsou jednotlivé kmeny v optimalizovaných poměrech smíchány a takto připraveny jako starter v tekuté formě. Starter lze připravit i ve formě mražené a lyofilizované.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510338" target="_blank" >QJ1510338: Fermented dairy products and cheeses for the health nutrition of people, manufacturing technological processes and evaluation methods with the emphasis on the high microbiological safety and improved nutrition parameters</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    32261

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence