All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Hard curd with probiotic bacteria

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFTVARH10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FTVARH10 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií

  • Original language description

    Technické řešení se týká tvrdého tvarohu s probiotickými bakteriemi. Dosud se tento výrobek, který má vysoce dietetické účinky na lidský organismus, nevyráběl. Tento typ výrobku chybí běžným konzumentům na trhu jako vysoce dietní výživa na bázi mléčné bílkoviny. Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií, podle tohoto užitného vzoru, obsahuje bifidobakterie, nebo laktobacily, nebo Ent.faecium v koncentraci minimálně 106/1 g. Výrobek dále obsahuje kmen rodu Lactococcus s tvorbou nizinu, syrovátkové bílkoviny, vlákninu a omega-3 polynenasycené mastné kyseliny. Probiotické bakterie mají imunomodulační účinky a ve střevech potlačují růst patogenních mikroorganismů.

  • Czech name

    Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií

  • Czech description

    Technické řešení se týká tvrdého tvarohu s probiotickými bakteriemi. Dosud se tento výrobek, který má vysoce dietetické účinky na lidský organismus, nevyráběl. Tento typ výrobku chybí běžným konzumentům na trhu jako vysoce dietní výživa na bázi mléčné bílkoviny. Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií, podle tohoto užitného vzoru, obsahuje bifidobakterie, nebo laktobacily, nebo Ent.faecium v koncentraci minimálně 106/1 g. Výrobek dále obsahuje kmen rodu Lactococcus s tvorbou nizinu, syrovátkové bílkoviny, vlákninu a omega-3 polynenasycené mastné kyseliny. Probiotické bakterie mají imunomodulační účinky a ve střevech potlačují růst patogenních mikroorganismů.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    21036

  • Publisher

  • Publisher name

  • Place of publication

  • Publication country

  • Date of acceptance

  • Owner name

    MILCOM a.s., Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence