Hard curd with probiotic bacteria
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFTVARH10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FTVARH10 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií
Original language description
Technické řešení se týká tvrdého tvarohu s probiotickými bakteriemi. Dosud se tento výrobek, který má vysoce dietetické účinky na lidský organismus, nevyráběl. Tento typ výrobku chybí běžným konzumentům na trhu jako vysoce dietní výživa na bázi mléčné bílkoviny. Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií, podle tohoto užitného vzoru, obsahuje bifidobakterie, nebo laktobacily, nebo Ent.faecium v koncentraci minimálně 106/1 g. Výrobek dále obsahuje kmen rodu Lactococcus s tvorbou nizinu, syrovátkové bílkoviny, vlákninu a omega-3 polynenasycené mastné kyseliny. Probiotické bakterie mají imunomodulační účinky a ve střevech potlačují růst patogenních mikroorganismů.
Czech name
Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií
Czech description
Technické řešení se týká tvrdého tvarohu s probiotickými bakteriemi. Dosud se tento výrobek, který má vysoce dietetické účinky na lidský organismus, nevyráběl. Tento typ výrobku chybí běžným konzumentům na trhu jako vysoce dietní výživa na bázi mléčné bílkoviny. Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií, podle tohoto užitného vzoru, obsahuje bifidobakterie, nebo laktobacily, nebo Ent.faecium v koncentraci minimálně 106/1 g. Výrobek dále obsahuje kmen rodu Lactococcus s tvorbou nizinu, syrovátkové bílkoviny, vlákninu a omega-3 polynenasycené mastné kyseliny. Probiotické bakterie mají imunomodulační účinky a ve střevech potlačují růst patogenních mikroorganismů.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
21036
Publisher
—
Publisher name
—
Place of publication
—
Publication country
—
Date of acceptance
—
Owner name
MILCOM a.s., Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence