All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of milking method and phase of lactation on the technological parameters of ovine milk and product quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AJOVCEM11" target="_blank" >RIV/26722861:_____/11:JOVCEM11 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/16193296:_____/11:MZJOVC11

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2011/128_s.i-iv.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2011/128_s.i-iv.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv způsobu dojení a fáze laktace na technologické parametry ovčího mléka a kvalitu výrobku

  • Original language description

    Na třech různých farmách s rozdílným způsobem ustájení byl v průběhu laktace sledován vliv strojního a ručního dojení na technologické vlastnosti ovčího mléka při výrobě fermentovaných výrobků a sýrů. Byla hodnocena mikrobiologická kvalita syrového ovčího mléka, sledována kysací schopnost a syřitelnost mléka. Ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflóra byly testovány bakterie mléčného kysání s cílem dosažení optimálních chuťových a konzistenčních vlastností. U probiotických bakterií byla při výběrukmene zohledněna dosažená denzita probiotických mikroorganismů tak, aby byla splněna Vyhláška 370/2008 Sb. Na základě získaných výsledků bylo potvrzeno, že na kvalitu ovčího mléka jako suroviny pro fermentované výrobky nemá vliv doba laktace ani způsob dojení. Vybrané kmeny bakterií mléčného kysání (BMK) budou sloužit jako tuzemský zdroj k výrobě jogurtů a probiotických nápojů nebo dresinků z ovčího mléka.

  • Czech name

    Vliv způsobu dojení a fáze laktace na technologické parametry ovčího mléka a kvalitu výrobku

  • Czech description

    Na třech různých farmách s rozdílným způsobem ustájení byl v průběhu laktace sledován vliv strojního a ručního dojení na technologické vlastnosti ovčího mléka při výrobě fermentovaných výrobků a sýrů. Byla hodnocena mikrobiologická kvalita syrového ovčího mléka, sledována kysací schopnost a syřitelnost mléka. Ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflóra byly testovány bakterie mléčného kysání s cílem dosažení optimálních chuťových a konzistenčních vlastností. U probiotických bakterií byla při výběrukmene zohledněna dosažená denzita probiotických mikroorganismů tak, aby byla splněna Vyhláška 370/2008 Sb. Na základě získaných výsledků bylo potvrzeno, že na kvalitu ovčího mléka jako suroviny pro fermentované výrobky nemá vliv doba laktace ani způsob dojení. Vybrané kmeny bakterií mléčného kysání (BMK) budou sloužit jako tuzemský zdroj k výrobě jogurtů a probiotických nápojů nebo dresinků z ovčího mléka.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH72286" target="_blank" >QH72286: The influence of rearing environment and milking on welfare, milk yield and milk quality of dairy sheep.</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2011

  • Issue of the periodical within the volume

    128

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    "i"-"iv"

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database