Ovenka ? sheep milk drink with jogurth and probiotic lactic acid bacteria
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AZZOVEN11" target="_blank" >RIV/26722861:_____/11:ZZOVEN11 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ovenka ? nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení
Original language description
Ověřený výrobní postup se skládá z filtrace syrovátky, přípravy směsi ovčího mléka a syrovátky a úpravy pH. Na teplotu kultivace vychlazená směs mléka a syrovátky se zakysá bakteriemi mléčného kysání. Po kultivaci a dosažení vyhovující aktivní kyselostinásleduje chlazení. Vychlazený fermentovaný nápoj se plní do spotřebitelských obalů bez ochucení nebo ochucený ovocnou složkou. Finální produkt se uchovává chlazený. Výrobek Ovenka je vysokonutriční nápoj z ovčího mléka. Zakysaný nápoj obsahuje kombinacijogurtových bakterií mléčného kvašení a probiotickou kulturu Enterococcus faecium.
Czech name
Ovenka ? nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení
Czech description
Ověřený výrobní postup se skládá z filtrace syrovátky, přípravy směsi ovčího mléka a syrovátky a úpravy pH. Na teplotu kultivace vychlazená směs mléka a syrovátky se zakysá bakteriemi mléčného kysání. Po kultivaci a dosažení vyhovující aktivní kyselostinásleduje chlazení. Vychlazený fermentovaný nápoj se plní do spotřebitelských obalů bez ochucení nebo ochucený ovocnou složkou. Finální produkt se uchovává chlazený. Výrobek Ovenka je vysokonutriční nápoj z ovčího mléka. Zakysaný nápoj obsahuje kombinacijogurtových bakterií mléčného kvašení a probiotickou kulturu Enterococcus faecium.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
ZZOVEN11
Numerical identification
—
Technical parameters
Novostí technologie je použití směsi ovčího mléka a ovčí syrovátky na fermentovaný nápoj s vysokou nutriční hodnotou. Nutriční význam je zejména v obsahu minerálů, zejména vápníku a obsahu jogurtových a probiotických bakterií.
Economical parameters
Výrobek rozšiřuje spektrum BIO regionálních výrobků na trhu. Roční výroba je 5000 až 10 000 l v hodnotě 50 000 až 100 000 Kč ročně. Dalším efektem je obhospodařování půdy ve znevýhodněných oblastech, zaměstnanost a údržba krajiny.
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—