Drink from sheep milk containing yoghurt and probiotic lactic acid bacteria
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZZSHMI12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZZSHMI12 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probatických bakterií mléčného kvašení
Original language description
Základní surovinou pro výrobu zakysaného nápoje je směs kravského a ovčího mléka a také kravské a ovčí syrovátky. Ověřený výrobní postup se skládá z filtrace syrovátky, přípravy směsi kravského mléka s podílem ovčího resp. kravské syrovátky. Na teplotu kultivace vychlazená směs mléka a syrovátky se zakysá jogurtovou a probiotickou kulturou a po kultivaci a dosažení vyhovující aktivní kyselosti následuje chlazení. Vychlazený fermentovaný nápoj se plní do spotřebitelských obalů bez ochucení nebo ochucenýovocnou složkou. Finální produkt se uchovává chlazený. Zakysaný nápoj obsahuje kombinaci jogurtových bakterií mléčného kvašení a probiotickou kulturu Enterococcus faecium.
Czech name
Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probatických bakterií mléčného kvašení
Czech description
Základní surovinou pro výrobu zakysaného nápoje je směs kravského a ovčího mléka a také kravské a ovčí syrovátky. Ověřený výrobní postup se skládá z filtrace syrovátky, přípravy směsi kravského mléka s podílem ovčího resp. kravské syrovátky. Na teplotu kultivace vychlazená směs mléka a syrovátky se zakysá jogurtovou a probiotickou kulturou a po kultivaci a dosažení vyhovující aktivní kyselosti následuje chlazení. Vychlazený fermentovaný nápoj se plní do spotřebitelských obalů bez ochucení nebo ochucenýovocnou složkou. Finální produkt se uchovává chlazený. Zakysaný nápoj obsahuje kombinaci jogurtových bakterií mléčného kvašení a probiotickou kulturu Enterococcus faecium.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
ZZSHMI12
Numerical identification
—
Technical parameters
Novostí technologie je použití ve výrobě fermentovaného nápoje směsi ovčího a kravského mléka resp. syrovátky. Zdravotní význam mimo minerálních látek obsažených v základní surovině je navýšen o zdravotní význam obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení
Economical parameters
Výrobek je zpestřením trhu o nápoj s vysokou nutriční hodnotou. Roční výroba cca 50 tis. litrů ročně.
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—