All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Drink from sheep milk containing yoghurt and probiotic lactic acid bacteria

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZZSHMI12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZZSHMI12 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probatických bakterií mléčného kvašení

  • Original language description

    Základní surovinou pro výrobu zakysaného nápoje je směs kravského a ovčího mléka a také kravské a ovčí syrovátky. Ověřený výrobní postup se skládá z filtrace syrovátky, přípravy směsi kravského mléka s podílem ovčího resp. kravské syrovátky. Na teplotu kultivace vychlazená směs mléka a syrovátky se zakysá jogurtovou a probiotickou kulturou a po kultivaci a dosažení vyhovující aktivní kyselosti následuje chlazení. Vychlazený fermentovaný nápoj se plní do spotřebitelských obalů bez ochucení nebo ochucenýovocnou složkou. Finální produkt se uchovává chlazený. Zakysaný nápoj obsahuje kombinaci jogurtových bakterií mléčného kvašení a probiotickou kulturu Enterococcus faecium.

  • Czech name

    Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probatických bakterií mléčného kvašení

  • Czech description

    Základní surovinou pro výrobu zakysaného nápoje je směs kravského a ovčího mléka a také kravské a ovčí syrovátky. Ověřený výrobní postup se skládá z filtrace syrovátky, přípravy směsi kravského mléka s podílem ovčího resp. kravské syrovátky. Na teplotu kultivace vychlazená směs mléka a syrovátky se zakysá jogurtovou a probiotickou kulturou a po kultivaci a dosažení vyhovující aktivní kyselosti následuje chlazení. Vychlazený fermentovaný nápoj se plní do spotřebitelských obalů bez ochucení nebo ochucenýovocnou složkou. Finální produkt se uchovává chlazený. Zakysaný nápoj obsahuje kombinaci jogurtových bakterií mléčného kvašení a probiotickou kulturu Enterococcus faecium.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    ZZSHMI12

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Novostí technologie je použití ve výrobě fermentovaného nápoje směsi ovčího a kravského mléka resp. syrovátky. Zdravotní význam mimo minerálních látek obsažených v základní surovině je navýšen o zdravotní význam obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení

  • Economical parameters

    Výrobek je zpestřením trhu o nápoj s vysokou nutriční hodnotou. Roční výroba cca 50 tis. litrů ročně.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page