All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Gram-negative psychrotrophic technologically undesirable bacteria and methods for their determination

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23NE43" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#NE43 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Gram-negativní psychrotorfní technologicky nežádoucí bakterie a metody jejich stanovení

  • Original language description

    Psychrotrofní mikroorganismy jsou mikroorganismy schopné růst za chladírenských teplot, a tak způsobovat kažení. Při 4 - 6 °C dochází k významnému růstu zejména u pseudomonád a acinetobakterů, při teplotách okolo 10 °C se již spektrum rostoucích mikroorganismů významně rozšiřuje, mj. i o bakterie čeledi Enterobacteriaceae. Pro pseudomonády existuje několik podobných metod využívajících antibiotika jako selekční činidla, např. GSP agar nebo Pseudomonas agar s penicillinem a pimaricinem, popř. s CFC supplementem. Následuje konfirmace na oxidasu a fermentaci glukosy. Acinetobaktery mohou být stanoveny na Sellersově diferenciačním agaru s dextrosou nebo na Leeds Acinetobacter agaru bez nebo s MDR supplementem. Stanovení bakterií čeledi Enterobacteriaceae lze provést na VČŽG agaru, popř. podskupina koliformních na VČŽL agaru nebo Chromocult koliform agaru.

  • Czech name

    Gram-negativní psychrotorfní technologicky nežádoucí bakterie a metody jejich stanovení

  • Czech description

    Psychrotrofní mikroorganismy jsou mikroorganismy schopné růst za chladírenských teplot, a tak způsobovat kažení. Při 4 - 6 °C dochází k významnému růstu zejména u pseudomonád a acinetobakterů, při teplotách okolo 10 °C se již spektrum rostoucích mikroorganismů významně rozšiřuje, mj. i o bakterie čeledi Enterobacteriaceae. Pro pseudomonády existuje několik podobných metod využívajících antibiotika jako selekční činidla, např. GSP agar nebo Pseudomonas agar s penicillinem a pimaricinem, popř. s CFC supplementem. Následuje konfirmace na oxidasu a fermentaci glukosy. Acinetobaktery mohou být stanoveny na Sellersově diferenciačním agaru s dextrosou nebo na Leeds Acinetobacter agaru bez nebo s MDR supplementem. Stanovení bakterií čeledi Enterobacteriaceae lze provést na VČŽG agaru, popř. podskupina koliformních na VČŽL agaru nebo Chromocult koliform agaru.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210300" target="_blank" >QJ1210300: Protection systems of quality and safety of dairy products by means of suitable methods applicable in practice</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů