Goat yoghurt with increased viscosity without thickening and stabilizers
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA48" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#SA48 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027597.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027597.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů
Original language description
Kozí jogurt má přirozeně odlišnou konzistenci od jogurtů z kravského mléka? nízká viskozita, nízká pevnost sraženiny ve srovnání s konzistencí jogurtu z kravského mléka, což je dáno rozdílným složení mléčných proteinů. Výrobci kozích jogurtů k dosažení obdobné konzistence jako je u jogurtu kravského používají preparáty na bázi škrobu nebo želatiny, a nebo jiná zahušťovadla. Nové technické řešení je založenove výběru a aplikaci vhodných kmenů jogurtových bakterií se zvýšenou produkcí exopolysacharidů dokozího mléka.
Czech name
Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů
Czech description
Kozí jogurt má přirozeně odlišnou konzistenci od jogurtů z kravského mléka? nízká viskozita, nízká pevnost sraženiny ve srovnání s konzistencí jogurtu z kravského mléka, což je dáno rozdílným složení mléčných proteinů. Výrobci kozích jogurtů k dosažení obdobné konzistence jako je u jogurtu kravského používají preparáty na bázi škrobu nebo želatiny, a nebo jiná zahušťovadla. Nové technické řešení je založenove výběru a aplikaci vhodných kmenů jogurtových bakterií se zvýšenou produkcí exopolysacharidů dokozího mléka.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: New methods for production, quality control and the effects of probiotic foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
27597
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.,Biofarma DoRa
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence