All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Goat yoghurt with increased viscosity without thickening nad stabilizers

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA53" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#SA53 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů

  • Original language description

    Kozí jogurt má přirozeně odlišnou konzistenci od jogurtů z kravského mléka? nízká viskozita, nízká pevnost sraženiny ve srovnání s konzistencí jogurtu z kravského mléka, což je dáno rozdílným složení mléčných proteinů. Výrobci kozích jogurtů k dosažení obdobné konzistence jako je u jogurtu kravského používají preparáty na bázi škrobu nebo želatiny, a nebo jiná zahušťovadla. Nové technické řešení je založenove výběru a aplikaci vhodných kmenů jogurtových bakterií se zvýšenou produkcí exopolysacharidů dokozího mléka.

  • Czech name

    Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů

  • Czech description

    Kozí jogurt má přirozeně odlišnou konzistenci od jogurtů z kravského mléka? nízká viskozita, nízká pevnost sraženiny ve srovnání s konzistencí jogurtu z kravského mléka, což je dáno rozdílným složení mléčných proteinů. Výrobci kozích jogurtů k dosažení obdobné konzistence jako je u jogurtu kravského používají preparáty na bázi škrobu nebo želatiny, a nebo jiná zahušťovadla. Nové technické řešení je založenove výběru a aplikaci vhodných kmenů jogurtových bakterií se zvýšenou produkcí exopolysacharidů dokozího mléka.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: New methods for production, quality control and the effects of probiotic foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Kozí jogurt

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Druhým vlastníkem výsledku je Biofarma DoRa s.r.o, IČO 2832884, kde byla provedena realizace výsledku. Smlouva uzavřena dne 20.12.0214, Matěj Pastňák,matejpastrnak@gmail.com

  • Economical parameters

    předpokládá se výroba jogurtu ze 40000 litrů mléka, odpovídající obrat 3600000 Kč

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek

  • Web page