Methodology of efficiency testing of sanitary solutions against moulds contaminating food plants, especially dairies
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23NE36" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#NE36 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodidy/metodika_qj1210300_cm1.pdf" target="_blank" >http://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodidy/metodika_qj1210300_cm1.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metodika testování účinnosti sanitačních roztoků proti plísním kontaminujícím potravinářské provozy, především mlékárny
Original language description
Cílem metodiky je vybrat vhodné sanitační roztoky (typ aktivní látky, složení sanitačního roztoku, koncentrace aktivní látky, podmínky působení) pro eliminaci nežádoucích plísní z technologických zařízení a prostředí mlékáren aj. potravinářských provozů. Metodika zahrnuje získání a uchování kmenů plísní kontaminujících dané provozy, otestování citlivosti plísní vůči látkám obsaženým v sanitačních roztocích pomocí difuzní agarové metody a posouzení smáčivosti plísní těmito sanitačními roztoky za teploty a času simulujícími podmínky sanitace.
Czech name
Metodika testování účinnosti sanitačních roztoků proti plísním kontaminujícím potravinářské provozy, především mlékárny
Czech description
Cílem metodiky je vybrat vhodné sanitační roztoky (typ aktivní látky, složení sanitačního roztoku, koncentrace aktivní látky, podmínky působení) pro eliminaci nežádoucích plísní z technologických zařízení a prostředí mlékáren aj. potravinářských provozů. Metodika zahrnuje získání a uchování kmenů plísní kontaminujících dané provozy, otestování citlivosti plísní vůči látkám obsaženým v sanitačních roztocích pomocí difuzní agarové metody a posouzení smáčivosti plísní těmito sanitačními roztoky za teploty a času simulujícími podmínky sanitace.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210300" target="_blank" >QJ1210300: Protection systems of quality and safety of dairy products by means of suitable methods applicable in practice</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
QJ1210300 CM1
Regulation ID
SVS/2015/129869-G
Technical parameters
Smlouva o uplatnění certifikované metodiky ze dne 21. 10. 2015, MILCOM a.s., IČ 16193296, Ke Dvoru 12a, 16000 Praha 6, místopředseda představenstva Ing. Petr kobrle, tel.: 235354551
Economical parameters
V poradenských laboratořích tržby cca 20 tis. Kč ročně, zisk za 5 let cca 20 tis. Kč. U potravinářských podniků zamezení ztrátám řádově 0,1 až 100 tis. Kč za každou zlikvidovanou šarži kontaminovanou plísněmi.
Certification body designation
Ústřední veterinární správa Státní veterinární správy, Slezská 100/7, Praha 2, 12000
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů