All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antimicrobial effects of selected lactic acid bacteria

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23SA21" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#SA21 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antimikrobiální účinky vybraných bakterií mléčného kvašení

  • Original language description

    Studie se zabývá antimikrobiálním působením vybraných bakterií mléčného kvašení na technologicky nežádoucí mikroorganismy v mléce. BMK (laktobacily,laktokoky, enterokoky a propionové bakterie) byly vybrány ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora® v Táboře. Kontaminující mikroorganismy byly izolovány ze syrového a pasterovaného mléka. Antimikrobiální účinek byl stanovován difuzní plotnovou metodou. Z výsledků výzkumu vyplývá, že neexistuje kmen, který by byl schopen potlačovat veškeré nežádoucí mikroorganismy, které se vyskytují v syrovém mléce, nebo které přežívají pasteraci mléka. Pozitivním výsledkem však je, že u kmenů CCDM 821, 1079, 1080, 182,731,160 byl zjištěn inhibiční efekt vůči jednotlivým námi izolovaným kmenům technologicky nežádoucích mikroorganismů.

  • Czech name

    Antimikrobiální účinky vybraných bakterií mléčného kvašení

  • Czech description

    Studie se zabývá antimikrobiálním působením vybraných bakterií mléčného kvašení na technologicky nežádoucí mikroorganismy v mléce. BMK (laktobacily,laktokoky, enterokoky a propionové bakterie) byly vybrány ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora® v Táboře. Kontaminující mikroorganismy byly izolovány ze syrového a pasterovaného mléka. Antimikrobiální účinek byl stanovován difuzní plotnovou metodou. Z výsledků výzkumu vyplývá, že neexistuje kmen, který by byl schopen potlačovat veškeré nežádoucí mikroorganismy, které se vyskytují v syrovém mléce, nebo které přežívají pasteraci mléka. Pozitivním výsledkem však je, že u kmenů CCDM 821, 1079, 1080, 182,731,160 byl zjištěn inhibiční efekt vůči jednotlivým námi izolovaným kmenům technologicky nežádoucích mikroorganismů.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310256" target="_blank" >QJ1310256: New products based on milk and cereals for human nutrition by using biotechnological processes and selected microorganisms by genomic methods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    26

  • Issue of the periodical within the volume

    148

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    "i"-"vii"

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database