All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The development in measurement of milk protein coagulation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000047" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000047 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vývoj v měření koagulace mléčných bílkovin

  • Original language description

    Poster: Říha, J.- Hanuš, O.- Kavková, M.- Samková, E.- Klimešová, M.- Elich, O.- Kopecký, J.- Jedelská, R.: Vývoj v měření koagulace mléčných bílkovin. In Mléko a sýry 2018. Praha: VŠCHT 2018, 24. 1. 2018, Praha, Česká republika. Syřitelnost je důležitá pro produkci mléčných výrobků s vyšší přidanou hodnotou. Zlevnění, zjednodušení a zrychlení této analýzy s věrohodnými výsledky je prakticky významné. Na modelovém souboru 80 individuálních vzorků kravského mléka (plemena Holštýn a České strakaté 1:1) z prvních 2 třetin laktace, byla nově experimentálně validována elektrochemická metoda (ECH, analýza spektra impedance a fázového posunu) pro predikci času enzymatické (Fromáza) koagulace mléčných bílkovin (ČK). Jako referenční byly použity: - klasická metoda (manuální okoskopická; KLA); - metoda nefelometrická (NEF). Byly odvozeny a zdůvodněny obecné modely pro metodu ECH s nejvyšší výtěžností informace podle KLA a NEF. Hodnota predikce ČK metodou ECH poskytuje korelace 0,98 a 0,87 k referenčním metodám.

  • Czech name

    Vývoj v měření koagulace mléčných bílkovin

  • Czech description

    Poster: Říha, J.- Hanuš, O.- Kavková, M.- Samková, E.- Klimešová, M.- Elich, O.- Kopecký, J.- Jedelská, R.: Vývoj v měření koagulace mléčných bílkovin. In Mléko a sýry 2018. Praha: VŠCHT 2018, 24. 1. 2018, Praha, Česká republika. Syřitelnost je důležitá pro produkci mléčných výrobků s vyšší přidanou hodnotou. Zlevnění, zjednodušení a zrychlení této analýzy s věrohodnými výsledky je prakticky významné. Na modelovém souboru 80 individuálních vzorků kravského mléka (plemena Holštýn a České strakaté 1:1) z prvních 2 třetin laktace, byla nově experimentálně validována elektrochemická metoda (ECH, analýza spektra impedance a fázového posunu) pro predikci času enzymatické (Fromáza) koagulace mléčných bílkovin (ČK). Jako referenční byly použity: - klasická metoda (manuální okoskopická; KLA); - metoda nefelometrická (NEF). Byly odvozeny a zdůvodněny obecné modely pro metodu ECH s nejvyšší výtěžností informace podle KLA a NEF. Hodnota predikce ČK metodou ECH poskytuje korelace 0,98 a 0,87 k referenčním metodám.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510339" target="_blank" >QJ1510339: Complex system for improvement of milk and milk products quality and monitoring of health aimed at increasing of the added value of agricultural production in ČR</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů