Methods for the testing of sanitary solutions effectivity against technologically undesirable microorganisms and their biofilms
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000077" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000077 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metody testování účinnosti sanitačních roztoků vůči technologicky nežádoucím mikroorganismům a jejich biofilmům
Original language description
PP prezentace: Němečková, I., Smolová, J., Míchová-Turoňová, H., Bialasová, K., Havlíková, Š., Horáčková, Š.: Metody testování účinnosti sanitačních roztoků vůči technologicky nežádoucím mikroorganismům a jejich biofilmům. Mléko a sýry, 25. 1. 2018, Praha. Mezi nejobtížněji odstranitelné zdroje technologicky nežádoucích mikroorganismů na mlékárnách patří biofilmy a planktonické buňky mikroorganismů rezistentních vůči sanitačním roztokům. Prezentace představuje vybrané metodické možnostmi testování účinnosti sanitačních roztoků. Jedná se o normy ČSN EN 1276 a ČSN EN 1650+A1, minimální inhibiční koncentrace stanovené difuzní agarovou metodou, posouzení účinnosti odstranění biofilmů na mikrotitračních destičkách nebo skleněných či nerezových destičkách inkubovaných v dynamickém systému, či kvantifikace biofilmů metodou konfokální mikroskopie.
Czech name
Metody testování účinnosti sanitačních roztoků vůči technologicky nežádoucím mikroorganismům a jejich biofilmům
Czech description
PP prezentace: Němečková, I., Smolová, J., Míchová-Turoňová, H., Bialasová, K., Havlíková, Š., Horáčková, Š.: Metody testování účinnosti sanitačních roztoků vůči technologicky nežádoucím mikroorganismům a jejich biofilmům. Mléko a sýry, 25. 1. 2018, Praha. Mezi nejobtížněji odstranitelné zdroje technologicky nežádoucích mikroorganismů na mlékárnách patří biofilmy a planktonické buňky mikroorganismů rezistentních vůči sanitačním roztokům. Prezentace představuje vybrané metodické možnostmi testování účinnosti sanitačních roztoků. Jedná se o normy ČSN EN 1276 a ČSN EN 1650+A1, minimální inhibiční koncentrace stanovené difuzní agarovou metodou, posouzení účinnosti odstranění biofilmů na mikrotitračních destičkách nebo skleněných či nerezových destičkách inkubovaných v dynamickém systému, či kvantifikace biofilmů metodou konfokální mikroskopie.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1710156" target="_blank" >QK1710156: New approaches and methods of analysis to ensure the quality, safety and health wholesomeness of cheeses, the optimization of their production and the streamline of hygiene and sanitation together with the lowering of environmental load by waste water.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů