Production technology of frozen cream from coconut milk containing yoghurt bacteria
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F21%3AN0000023" target="_blank" >RIV/26722861:_____/21:N0000023 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby mraženého krému z kokosového mléka s obsahem jogurtových bakterií
Original language description
Byla vyvinuta nová technologie výrobku na bázi suroviny z kokosového mléka, který je fermentován BMK, ochucen a zamražen. Krém je vhodný pro osoby, trpící laktózovou intolerancí a alergií na mléčnou bílkovinu. Zájem zákazníků o alternativy mléčných výrobků vzrůstá. Nové způsoby zpracování kokosového mléka, jehož klad spočívá v obsahu minerálních látek, vitamínů a také vlákniny v základní surovině, jsou žádané. Významná je především fermentace suroviny vhodnými mikroorganismy, které jsou ve vitální formě i po zmrazení výrobku. Jogurtové bakterie mají pozitivní vliv na trávení, štěpí jednotlivé živiny na látky jednodušší a tím je činí stravitelnější. Technologie nového výrobku přispívá k rozšíření portfolia funkčních potravin na našem trhu.
Czech name
Technologie výroby mraženého krému z kokosového mléka s obsahem jogurtových bakterií
Czech description
—
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
2021-23
Numerical identification
—
Technical parameters
Mražený vegan krém v bio kvalitě z fermentovaného kokosového mléka jogurtovými bakteriemi s minimálním obsahem 1.106 v 1 g produktu.
Economical parameters
Velikost produkce je předpokládána v roce 2021 cca 5 tis. ks kelímků, které budou prodávány do prodejen potravin, prodejen zdravé výživy, sportovních center apod. a předpokládaná produkce v následujících letech bude rostoucí na úroveň cca 35 tis. ks kelímků. Hodnota produkce v roce 2021 se přepokládá ve výši 250 000 Kč, v dalších letech se předpokládá navýšení na úroveň 1,75 mil. Kč ročně.
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—