All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Production technology of frozen cream from coconut milk containing yoghurt bacteria

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F21%3AN0000023" target="_blank" >RIV/26722861:_____/21:N0000023 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie výroby mraženého krému z kokosového mléka s obsahem jogurtových bakterií

  • Original language description

    Byla vyvinuta nová technologie výrobku na bázi suroviny z kokosového mléka, který je fermentován BMK, ochucen a zamražen. Krém je vhodný pro osoby, trpící laktózovou intolerancí a alergií na mléčnou bílkovinu. Zájem zákazníků o alternativy mléčných výrobků vzrůstá. Nové způsoby zpracování kokosového mléka, jehož klad spočívá v obsahu minerálních látek, vitamínů a také vlákniny v základní surovině, jsou žádané. Významná je především fermentace suroviny vhodnými mikroorganismy, které jsou ve vitální formě i po zmrazení výrobku. Jogurtové bakterie mají pozitivní vliv na trávení, štěpí jednotlivé živiny na látky jednodušší a tím je činí stravitelnější. Technologie nového výrobku přispívá k rozšíření portfolia funkčních potravin na našem trhu.

  • Czech name

    Technologie výroby mraženého krému z kokosového mléka s obsahem jogurtových bakterií

  • Czech description

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    2021-23

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Mražený vegan krém v bio kvalitě z fermentovaného kokosového mléka jogurtovými bakteriemi s minimálním obsahem 1.106 v 1 g produktu.

  • Economical parameters

    Velikost produkce je předpokládána v roce 2021 cca 5 tis. ks kelímků, které budou prodávány do prodejen potravin, prodejen zdravé výživy, sportovních center apod. a předpokládaná produkce v následujících letech bude rostoucí na úroveň cca 35 tis. ks kelímků. Hodnota produkce v roce 2021 se přepokládá ve výši 250 000 Kč, v dalších letech se předpokládá navýšení na úroveň 1,75 mil. Kč ročně.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page