All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Packaging of meat and fish in protected atmosphere

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F23%3AN0000061" target="_blank" >RIV/26722861:_____/23:N0000061 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62157124:16270/23:43880917

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Balení čerstvého masa a ryb v ochranné atmosféře

  • Original language description

    Trvanlivost čerstvého masa a ryb je velmi ovlivněna použitou technologií balení. Cílem obalových systémů určených pro čerstvé maso je nejen zabránit kontaminaci a zachovat tak jeho zdravotní nezávadnost, ale také zabránit nebo oddálit nežádoucí změny vzhledu, chuti, vůně a textury. Balení v modifikované atmosféře (MAP), konkrétně použití ochranné atmosféry, je při balení masa i ryb hojně využíváno. Tato technologie balení umožňuje prodloužit trvanlivost za současného zachování požadovaných senzorických vlastností. K dosažení tohoto cíle je ale nutné dodržení požadované teploty skladování a také vhodný poměr použitých plynů v závislosti na druhu masa (čerstvé maso/ryby). Tento přehledový článek shrnuje současné vědecké poznatky o balení masa a ryb v modifikované atmosféře.

  • Czech name

    Balení čerstvého masa a ryb v ochranné atmosféře

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK21020245" target="_blank" >QK21020245: The degree of cold chain disruption during official sampling and sample transport and its effects on the resulting microbial profile</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    34

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    35–39

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database