The effects on milk freezing point of raw cow milk from milking up to its processing.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F06%3A%230000002" target="_blank" >RIV/26788462:_____/06:#0000002 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26788462:_____/06:#0000198
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vlivy na bod mrznutí syrového kravského mléka od nadojení až po jeho zpracování.
Original language description
Odborná práce o kolísání bodu mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi důležitá fyzikální vlastnost mléka. MFP je ovlivněn složením mléka, které je spojeno s osmotickým tlakem a ostatními fyziologickými činiteli. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavekcizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Pro takový účel je nezbytné mít dobře odhadnutou hodnotu legislativního diskriminačního limitu MFP. To není v České republice splněno pro současné podmínky. Práce je zaměřena na informaci pro možnost zlepšit takový odhad. Různé faktory jako je sezóna, odhadnutý stav výživy dojnic, přídavek cizí vody, pasterizace, kysličník uhličitý a odpar vodní páry, manipulace s tukovým obsahem, mléčná užitkovost dojnic, některé složky mléka (jako čisté a syrovátkové bílkoviny), počet somatických buněk a kysací schopnost mléka prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur (titrační kyselost a celkový počet ušlechtilých mikroorganismů) jsou popsány ve smyslu možného vlivu nebo vztahů k hodnotě bodu mrznutí mléka.
Czech name
Vlivy na bod mrznutí syrového kravského mléka od nadojení až po jeho zpracování.
Czech description
Odborná práce o kolísání bodu mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi důležitá fyzikální vlastnost mléka. MFP je ovlivněn složením mléka, které je spojeno s osmotickým tlakem a ostatními fyziologickými činiteli. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavekcizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Pro takový účel je nezbytné mít dobře odhadnutou hodnotu legislativního diskriminačního limitu MFP. To není v České republice splněno pro současné podmínky. Práce je zaměřena na informaci pro možnost zlepšit takový odhad. Různé faktory jako je sezóna, odhadnutý stav výživy dojnic, přídavek cizí vody, pasterizace, kysličník uhličitý a odpar vodní páry, manipulace s tukovým obsahem, mléčná užitkovost dojnic, některé složky mléka (jako čisté a syrovátkové bílkoviny), počet somatických buněk a kysací schopnost mléka prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur (titrační kyselost a celkový počet ušlechtilých mikroorganismů) jsou popsány ve smyslu možného vlivu nebo vztahů k hodnotě bodu mrznutí mléka.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mliekarstvo
ISSN
1210-3144
e-ISSN
—
Volume of the periodical
37
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
44-50
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—