All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The breed effects on relationships between freezing point and milk components and properties in dairy cows.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F06%3A%230000003" target="_blank" >RIV/26788462:_____/06:#0000003 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vlivy plemen na vztahy bodu mrznutí a složek a vlastností mléka krav.

  • Original language description

    Původní práce zaměřená na bod mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi významnou fyzikální vlastností mléka. MFP může být ovlivněn složením mléka, zejména složkami které jsou spojeny s osmotickým tlakem a dále ostatními živočišnými fyziologickými činiteli jakovýživa a krmení a také zdravotní stav. Podle hodnoty MFP je za určitých okolností možné označit případný přídavek cizí pitné vody do mléka během dojení a uložení mléka. Je důležité disponovat správným odhadem hodnoty legislativního diskriminačního limituMFP. To nebylo splněno v České republice. Práce je zaměřena na informaci pro možnost jak zlepšit zmíněný odhad. Četné vlivy jako mléčná užitkovost (DMY) krávy, některé složky mléka (jako je sušina tukuprostá (SNF), obsahy čistých (TP) a syrovátkových bílkovin (WP), koncentrace močoviny (U), obsah laktózy (L)), počet somatických buněk (log SCC), elektrická vodivost (EC) a kysací schopnost mléka (FAM) prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur byly vyšetřeny kvůli možným vlivům nebo

  • Czech name

    Vlivy plemen na vztahy bodu mrznutí a složek a vlastností mléka krav.

  • Czech description

    Původní práce zaměřená na bod mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi významnou fyzikální vlastností mléka. MFP může být ovlivněn složením mléka, zejména složkami které jsou spojeny s osmotickým tlakem a dále ostatními živočišnými fyziologickými činiteli jakovýživa a krmení a také zdravotní stav. Podle hodnoty MFP je za určitých okolností možné označit případný přídavek cizí pitné vody do mléka během dojení a uložení mléka. Je důležité disponovat správným odhadem hodnoty legislativního diskriminačního limituMFP. To nebylo splněno v České republice. Práce je zaměřena na informaci pro možnost jak zlepšit zmíněný odhad. Četné vlivy jako mléčná užitkovost (DMY) krávy, některé složky mléka (jako je sušina tukuprostá (SNF), obsahy čistých (TP) a syrovátkových bílkovin (WP), koncentrace močoviny (U), obsah laktózy (L)), počet somatických buněk (log SCC), elektrická vodivost (EC) a kysací schopnost mléka (FAM) prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur byly vyšetřeny kvůli možným vlivům nebo

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Den mléka 2006

  • ISBN

    80-213-1498-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    100-104

  • Publisher name

    ČZS AF ČZU a ISV Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    May 22, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article