The breed effects on relationships between freezing point and milk components and properties in dairy cows.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F06%3A%230000003" target="_blank" >RIV/26788462:_____/06:#0000003 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vlivy plemen na vztahy bodu mrznutí a složek a vlastností mléka krav.
Original language description
Původní práce zaměřená na bod mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi významnou fyzikální vlastností mléka. MFP může být ovlivněn složením mléka, zejména složkami které jsou spojeny s osmotickým tlakem a dále ostatními živočišnými fyziologickými činiteli jakovýživa a krmení a také zdravotní stav. Podle hodnoty MFP je za určitých okolností možné označit případný přídavek cizí pitné vody do mléka během dojení a uložení mléka. Je důležité disponovat správným odhadem hodnoty legislativního diskriminačního limituMFP. To nebylo splněno v České republice. Práce je zaměřena na informaci pro možnost jak zlepšit zmíněný odhad. Četné vlivy jako mléčná užitkovost (DMY) krávy, některé složky mléka (jako je sušina tukuprostá (SNF), obsahy čistých (TP) a syrovátkových bílkovin (WP), koncentrace močoviny (U), obsah laktózy (L)), počet somatických buněk (log SCC), elektrická vodivost (EC) a kysací schopnost mléka (FAM) prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur byly vyšetřeny kvůli možným vlivům nebo
Czech name
Vlivy plemen na vztahy bodu mrznutí a složek a vlastností mléka krav.
Czech description
Původní práce zaměřená na bod mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi významnou fyzikální vlastností mléka. MFP může být ovlivněn složením mléka, zejména složkami které jsou spojeny s osmotickým tlakem a dále ostatními živočišnými fyziologickými činiteli jakovýživa a krmení a také zdravotní stav. Podle hodnoty MFP je za určitých okolností možné označit případný přídavek cizí pitné vody do mléka během dojení a uložení mléka. Je důležité disponovat správným odhadem hodnoty legislativního diskriminačního limituMFP. To nebylo splněno v České republice. Práce je zaměřena na informaci pro možnost jak zlepšit zmíněný odhad. Četné vlivy jako mléčná užitkovost (DMY) krávy, některé složky mléka (jako je sušina tukuprostá (SNF), obsahy čistých (TP) a syrovátkových bílkovin (WP), koncentrace močoviny (U), obsah laktózy (L)), počet somatických buněk (log SCC), elektrická vodivost (EC) a kysací schopnost mléka (FAM) prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur byly vyšetřeny kvůli možným vlivům nebo
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Den mléka 2006
ISBN
80-213-1498-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
100-104
Publisher name
ČZS AF ČZU a ISV Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
May 22, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—