The analyse of the selected factors which are able to affect the versatility of the raw cow milk freez.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A8P005614" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:8P005614 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26788462:_____/06:#0000004 RIV/26788462:_____/06:#0000077
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Analýza vybraných faktorů působících na proměnlivost bodu mrznutí syrového kravského mléka.
Original language description
Bod mrznutí mléka (MFP) jako velmi důležitá polyfaktoriální fyzikální vlastnost je většinou ovlivněn složením mléka, zejména složkami, které jsou spojeny s osmotickým tlakem a rovněž ostatními fyziologickými faktory zvířat. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavek cizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Je nezbytné mít dobře odhadnutý legislativní diskriminační limit hodnoty MFP pro tento účel. To není naplněno v České republice za současných podmínek. Tato práce je cilena na informace pro možnostzlepšení tohoto odhadu. Různé faktory, jako je sezóna, odhadnutý stav výživy krav (ve smyslu dusík/energie rovnováhy), přídavek cizí vody, pasterace a vypařování vodních par a kysličníku uhličitého jsou popsány ve smyslu možných vlivů nebo vztahů na hodnotu bodu mrznutí mléka.
Czech name
Analýza vybraných faktorů působících na proměnlivost bodu mrznutí syrového kravského mléka.
Czech description
Bod mrznutí mléka (MFP) jako velmi důležitá polyfaktoriální fyzikální vlastnost je většinou ovlivněn složením mléka, zejména složkami, které jsou spojeny s osmotickým tlakem a rovněž ostatními fyziologickými faktory zvířat. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavek cizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Je nezbytné mít dobře odhadnutý legislativní diskriminační limit hodnoty MFP pro tento účel. To není naplněno v České republice za současných podmínek. Tato práce je cilena na informace pro možnostzlepšení tohoto odhadu. Různé faktory, jako je sezóna, odhadnutý stav výživy krav (ve smyslu dusík/energie rovnováhy), přídavek cizí vody, pasterace a vypařování vodních par a kysličníku uhličitého jsou popsány ve smyslu možných vlivů nebo vztahů na hodnotu bodu mrznutí mléka.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4003" target="_blank" >QF4003: The development of the system for the consistent evaluation and payment of the raw milk as the support of the prevention of the connected hygienical and economical risks.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Den mléka 2006
ISBN
80-213-1498-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
105-109
Publisher name
ČZS AF ČZU a ISV Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
May 22, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—