All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The analyse of the selected factors which are able to affect the versatility of the raw cow milk freez.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A8P005614" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:8P005614 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26788462:_____/06:#0000004 RIV/26788462:_____/06:#0000077

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Analýza vybraných faktorů působících na proměnlivost bodu mrznutí syrového kravského mléka.

  • Original language description

    Bod mrznutí mléka (MFP) jako velmi důležitá polyfaktoriální fyzikální vlastnost je většinou ovlivněn složením mléka, zejména složkami, které jsou spojeny s osmotickým tlakem a rovněž ostatními fyziologickými faktory zvířat. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavek cizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Je nezbytné mít dobře odhadnutý legislativní diskriminační limit hodnoty MFP pro tento účel. To není naplněno v České republice za současných podmínek. Tato práce je cilena na informace pro možnostzlepšení tohoto odhadu. Různé faktory, jako je sezóna, odhadnutý stav výživy krav (ve smyslu dusík/energie rovnováhy), přídavek cizí vody, pasterace a vypařování vodních par a kysličníku uhličitého jsou popsány ve smyslu možných vlivů nebo vztahů na hodnotu bodu mrznutí mléka.

  • Czech name

    Analýza vybraných faktorů působících na proměnlivost bodu mrznutí syrového kravského mléka.

  • Czech description

    Bod mrznutí mléka (MFP) jako velmi důležitá polyfaktoriální fyzikální vlastnost je většinou ovlivněn složením mléka, zejména složkami, které jsou spojeny s osmotickým tlakem a rovněž ostatními fyziologickými faktory zvířat. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavek cizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Je nezbytné mít dobře odhadnutý legislativní diskriminační limit hodnoty MFP pro tento účel. To není naplněno v České republice za současných podmínek. Tato práce je cilena na informace pro možnostzlepšení tohoto odhadu. Různé faktory, jako je sezóna, odhadnutý stav výživy krav (ve smyslu dusík/energie rovnováhy), přídavek cizí vody, pasterace a vypařování vodních par a kysličníku uhličitého jsou popsány ve smyslu možných vlivů nebo vztahů na hodnotu bodu mrznutí mléka.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF4003" target="_blank" >QF4003: The development of the system for the consistent evaluation and payment of the raw milk as the support of the prevention of the connected hygienical and economical risks.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Den mléka 2006

  • ISBN

    80-213-1498-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    105-109

  • Publisher name

    ČZS AF ČZU a ISV Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    May 22, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article