Comparison of Food Pathogens Occurrence in Raw Milk between Ecological and Conventional Farms
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F07%3A%230000164" target="_blank" >RIV/26788462:_____/07:#0000164 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Comparison of Food Pathogens Occurrence in Raw Milk between Ecological and Conventional Farms
Original language description
We investigated the occurrence of food pathogens Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, E. coli O157 and Listeria monocytogenes in bulk tank milk samples collected from ecological (n=13) and conventional (n=32) dairy farms. Our resultsshowed that food pathogens occurrence was lower for ecological farms, except for S. aureus. For conventional dairy farms, B. cereus and S. aureus were detected in 9 (28.1%), E. coli in 14 (43.8%), and L. monocytogenes in 3 (9.4%) of those farms, respectively. E. coli O157 was not isolated from milk in conventional farms. For ecological farms, B. cereus was identified in 2 (15.4%), S. aureus in 5 (38.5%), and E. coli in 2 (15.4%) cases, respectively, while L. monocytogenes and E. coli O157 were not isolated from this type of farm.
Czech name
Srovnání výskytu potravních patogenů v ekologických a konvenčních chovech
Czech description
Byla vyšetřena přítomnost potravních patogenů Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, E. coli O157 a Listeria monocytogenes v syrovém mléce z ekologických (n=13) a konvenčních mléčných farem (n=32). Výsledky ukazují, že výskyt potravních patogenů byl nižší u ekologických farem, vyjma S. aureus. U konvenčních farem byl B. cereus a S. aureus detekován v 9 vzorcích (28.1%), E. coli ve 14 (43.8%), a L. monocytogenes ve 3 (9.4%). Výskyt E. coli O157 byl negativní. U ekologických farem byl zjištěn B. cereus ve 2 případech (15.4%), S. aureus v 5 (38.5%), a E. coli ve 2 (15.4%). Výskyt L. monocytogenes a E. coli O157 byl negativní.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LA332" target="_blank" >LA332: European Federation of Biotechnology and Federation of European Microbiological Societies (FEMS)</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
5th International Congress on Food Technology, Consumer Protection through Food Process Improvement and Innovation in the Real World
ISBN
—
ISSN
0022-5142
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
Hellenic Association of Food Technologists
Place of publication
Thessaloniki
Event location
Thessaloniki
Event date
Jan 1, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—