All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Controlled aging of meat ? use of granules containing the enzyme papain

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F14%3A%230000710" target="_blank" >RIV/26788462:_____/14:#0000710 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Řízené zrání masa ? využití granulí s obsahem enzymu papainu

  • Original language description

    Cílem této práce je otestovat účinek enzymu papainu na křehkost hovězího masa, v případě, že je aplikován na povrch ve formě snadno rozpustných granulí. Papain byl zakomponován do granulí, které dále obsahovaly chlorid sodný, trifosforečnan sodný, glukózu, celulózu (1. varianta) nebo škrob (2. varianta). Tyto granule byly naneseny rovnoměrně na povrch vzorků masa. Po jejich inkubaci 72?1h došlo ke zvýšení křehkosti o cca 34% a po 96?1h o cca 43% u 1. varianty a o cca 45% a 49% u 2. varianty. Míra křehkosti byla analyzována na texturometru nožem Warner-Bratzlera. Hulová, I. ? Macák, J. ? V acátko, E.: Řízené zrání masa ? využití granulí s obsahem enzymu papainu. Odborné sdělení. Výzkum v chovu skotu, 2014, roč. 56, č. 3, s. 23?29.

  • Czech name

    Řízené zrání masa ? využití granulí s obsahem enzymu papainu

  • Czech description

    Cílem této práce je otestovat účinek enzymu papainu na křehkost hovězího masa, v případě, že je aplikován na povrch ve formě snadno rozpustných granulí. Papain byl zakomponován do granulí, které dále obsahovaly chlorid sodný, trifosforečnan sodný, glukózu, celulózu (1. varianta) nebo škrob (2. varianta). Tyto granule byly naneseny rovnoměrně na povrch vzorků masa. Po jejich inkubaci 72?1h došlo ke zvýšení křehkosti o cca 34% a po 96?1h o cca 43% u 1. varianty a o cca 45% a 49% u 2. varianty. Míra křehkosti byla analyzována na texturometru nožem Warner-Bratzlera. Hulová, I. ? Macák, J. ? V acátko, E.: Řízené zrání masa ? využití granulí s obsahem enzymu papainu. Odborné sdělení. Výzkum v chovu skotu, 2014, roč. 56, č. 3, s. 23?29.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TA01010153" target="_blank" >TA01010153: Technologies for routine measurement of meat quality parameters and controlled process of meat maturation to increasing of product added value and new products in meat industry.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů