All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Granules for controlled aging of meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F14%3A%230000718" target="_blank" >RIV/26788462:_____/14:#0000718 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027319.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027319.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Granulát pro řízené zrání masa

  • Original language description

    Granulát pro kulinářské úpravy masa (zejména hovězího), pomocí přípravku s obsahem rostlinného enzymu papainu. Kombinace použitých komponent s výhodou výrazně ovlivňuje křehkost masa, ale výrazně neovlivňuje jeho chuťové vlastnosti. Všechny obsažené látky jsou schválené pro potravinářské použití dle platné legislativy. Díky vhodnému poměru komponent jsou granule velmi soudržné, velmi mechanicky stabilní a nevykazují žádnou míru degradace v čase v průběhu skladování. Působením granulátu dojde během 72 hodin ke zvýšení křehkosti až o 45 % (ve srovnání s 15% zvýšením při přirozeném zrání).

  • Czech name

    Granulát pro řízené zrání masa

  • Czech description

    Granulát pro kulinářské úpravy masa (zejména hovězího), pomocí přípravku s obsahem rostlinného enzymu papainu. Kombinace použitých komponent s výhodou výrazně ovlivňuje křehkost masa, ale výrazně neovlivňuje jeho chuťové vlastnosti. Všechny obsažené látky jsou schválené pro potravinářské použití dle platné legislativy. Díky vhodnému poměru komponent jsou granule velmi soudržné, velmi mechanicky stabilní a nevykazují žádnou míru degradace v čase v průběhu skladování. Působením granulátu dojde během 72 hodin ke zvýšení křehkosti až o 45 % (ve srovnání s 15% zvýšením při přirozeném zrání).

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TA01010153" target="_blank" >TA01010153: Technologies for routine measurement of meat quality parameters and controlled process of meat maturation to increasing of product added value and new products in meat industry.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    27319

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Agrovýzkum Rapotín s.r.o.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence