All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Solution for controlled aging of beef

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F14%3A%230000717" target="_blank" >RIV/26788462:_____/14:#0000717 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027315.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027315.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Roztok pro řízené zrání hovězího masa

  • Original language description

    Potravinářský roztok na bázi rostlinného enzymu papainu, složený z takových látek a v takovém poměru, že jejich kombinace s výhodou výrazně ovlivňuje křehkost masa, ale výrazně neovlivňuje chuťové vlastnosti masa. Všechny obsažené látky jsou schválené pro potravinářské využití dle platné legislativy, jsou navzájem chemicky inertní, dlouhodobě stabilní a dobře rozpustné ve vodě. Při injektáži masa roztokem dojde během 72 hodin ke zvýšení křehkosti až o 48 % (ve srovnání s 15% zvýšením při přirozeném zrání).

  • Czech name

    Roztok pro řízené zrání hovězího masa

  • Czech description

    Potravinářský roztok na bázi rostlinného enzymu papainu, složený z takových látek a v takovém poměru, že jejich kombinace s výhodou výrazně ovlivňuje křehkost masa, ale výrazně neovlivňuje chuťové vlastnosti masa. Všechny obsažené látky jsou schválené pro potravinářské využití dle platné legislativy, jsou navzájem chemicky inertní, dlouhodobě stabilní a dobře rozpustné ve vodě. Při injektáži masa roztokem dojde během 72 hodin ke zvýšení křehkosti až o 48 % (ve srovnání s 15% zvýšením při přirozeném zrání).

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TA01010153" target="_blank" >TA01010153: Technologies for routine measurement of meat quality parameters and controlled process of meat maturation to increasing of product added value and new products in meat industry.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    27315

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Agrovýzkum Rapotín s.r.o.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence