Solution for controlled aging of beef
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F14%3A%230000717" target="_blank" >RIV/26788462:_____/14:#0000717 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027315.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027315.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Roztok pro řízené zrání hovězího masa
Original language description
Potravinářský roztok na bázi rostlinného enzymu papainu, složený z takových látek a v takovém poměru, že jejich kombinace s výhodou výrazně ovlivňuje křehkost masa, ale výrazně neovlivňuje chuťové vlastnosti masa. Všechny obsažené látky jsou schválené pro potravinářské využití dle platné legislativy, jsou navzájem chemicky inertní, dlouhodobě stabilní a dobře rozpustné ve vodě. Při injektáži masa roztokem dojde během 72 hodin ke zvýšení křehkosti až o 48 % (ve srovnání s 15% zvýšením při přirozeném zrání).
Czech name
Roztok pro řízené zrání hovězího masa
Czech description
Potravinářský roztok na bázi rostlinného enzymu papainu, složený z takových látek a v takovém poměru, že jejich kombinace s výhodou výrazně ovlivňuje křehkost masa, ale výrazně neovlivňuje chuťové vlastnosti masa. Všechny obsažené látky jsou schválené pro potravinářské využití dle platné legislativy, jsou navzájem chemicky inertní, dlouhodobě stabilní a dobře rozpustné ve vodě. Při injektáži masa roztokem dojde během 72 hodin ke zvýšení křehkosti až o 48 % (ve srovnání s 15% zvýšením při přirozeném zrání).
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA01010153" target="_blank" >TA01010153: Technologies for routine measurement of meat quality parameters and controlled process of meat maturation to increasing of product added value and new products in meat industry.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
27315
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Agrovýzkum Rapotín s.r.o.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence