All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of tenderness of grilled dry-aged beef in bulls of three breeds during aging

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F15%3A%230000778" target="_blank" >RIV/26788462:_____/15:#0000778 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zhodnocení křehkosti grilovaného hovězího masa v průběhu suchého zrání u býků tří plemen

  • Original language description

    Průměrná hodnota střižné síly za sledované období zrání, 2 až 30 dní po porážce, byla 9,26 kg pro všechna plemena (n=12), 10,19 kg pro charolais, 9,73 kg pro plemeno hereford a 8,5 kg pro limousine. Průměrná hodnota střižné síly na počátku období zrání (2. až 4. den) byla 16,55 kg. 12. až 14. den po porážce byla průměrná hodnota 9,33 kg a 19. až 20. den 7,18 kg. Od 22. do 30. dne se průměrná hodnota střižné síly pohybovala pod 6 kg, v rozmezí 5,93 až 5,33 kg. Nejnižší minimální hodnota 3,36 kg byla zjištěna v 8. intervalu u plemene limousine, 3,8 kg u hereforda a 4,41 kg u charolais. Meziplemenné rozdíly nebyly signifikantní.

  • Czech name

    Zhodnocení křehkosti grilovaného hovězího masa v průběhu suchého zrání u býků tří plemen

  • Czech description

    Průměrná hodnota střižné síly za sledované období zrání, 2 až 30 dní po porážce, byla 9,26 kg pro všechna plemena (n=12), 10,19 kg pro charolais, 9,73 kg pro plemeno hereford a 8,5 kg pro limousine. Průměrná hodnota střižné síly na počátku období zrání (2. až 4. den) byla 16,55 kg. 12. až 14. den po porážce byla průměrná hodnota 9,33 kg a 19. až 20. den 7,18 kg. Od 22. do 30. dne se průměrná hodnota střižné síly pohybovala pod 6 kg, v rozmezí 5,93 až 5,33 kg. Nejnižší minimální hodnota 3,36 kg byla zjištěna v 8. intervalu u plemene limousine, 3,8 kg u hereforda a 4,41 kg u charolais. Meziplemenné rozdíly nebyly signifikantní.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GI - Farm animal breeding and farm animal pedigree breeding

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TA01010153" target="_blank" >TA01010153: Technologies for routine measurement of meat quality parameters and controlled process of meat maturation to increasing of product added value and new products in meat industry.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    57

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    2-11

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database