Evaluation of tenderness of grilled dry-aged beef in bulls of three breeds during aging
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F15%3A%230000778" target="_blank" >RIV/26788462:_____/15:#0000778 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zhodnocení křehkosti grilovaného hovězího masa v průběhu suchého zrání u býků tří plemen
Original language description
Průměrná hodnota střižné síly za sledované období zrání, 2 až 30 dní po porážce, byla 9,26 kg pro všechna plemena (n=12), 10,19 kg pro charolais, 9,73 kg pro plemeno hereford a 8,5 kg pro limousine. Průměrná hodnota střižné síly na počátku období zrání (2. až 4. den) byla 16,55 kg. 12. až 14. den po porážce byla průměrná hodnota 9,33 kg a 19. až 20. den 7,18 kg. Od 22. do 30. dne se průměrná hodnota střižné síly pohybovala pod 6 kg, v rozmezí 5,93 až 5,33 kg. Nejnižší minimální hodnota 3,36 kg byla zjištěna v 8. intervalu u plemene limousine, 3,8 kg u hereforda a 4,41 kg u charolais. Meziplemenné rozdíly nebyly signifikantní.
Czech name
Zhodnocení křehkosti grilovaného hovězího masa v průběhu suchého zrání u býků tří plemen
Czech description
Průměrná hodnota střižné síly za sledované období zrání, 2 až 30 dní po porážce, byla 9,26 kg pro všechna plemena (n=12), 10,19 kg pro charolais, 9,73 kg pro plemeno hereford a 8,5 kg pro limousine. Průměrná hodnota střižné síly na počátku období zrání (2. až 4. den) byla 16,55 kg. 12. až 14. den po porážce byla průměrná hodnota 9,33 kg a 19. až 20. den 7,18 kg. Od 22. do 30. dne se průměrná hodnota střižné síly pohybovala pod 6 kg, v rozmezí 5,93 až 5,33 kg. Nejnižší minimální hodnota 3,36 kg byla zjištěna v 8. intervalu u plemene limousine, 3,8 kg u hereforda a 4,41 kg u charolais. Meziplemenné rozdíly nebyly signifikantní.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GI - Farm animal breeding and farm animal pedigree breeding
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA01010153" target="_blank" >TA01010153: Technologies for routine measurement of meat quality parameters and controlled process of meat maturation to increasing of product added value and new products in meat industry.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výzkum v chovu skotu
ISSN
0139-7265
e-ISSN
—
Volume of the periodical
57
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
10
Pages from-to
2-11
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—