All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Meat quality in two slaughter-age groups of Wagyu-sired bulls from an extensive farm

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000001" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000001 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita masa býků-kříženců plemene wagyu porážených ve dvou věkových skupinách z extenzivního chovu

  • Original language description

    Byly porovnány dvě věkové skupiny poražených býků-kříženců s plemenem wagyu v kvalitě masa (Musculus longissimus). V mateřské pozici byly kříženky rámcově větších plemen – charolais, blonde d´Aquitaine a masný simentál. Mladší skupina byla poražena ve věku 24 měsíců, starší ve věku 30 měsíců. Vliv věku byl na stav důležitých kvalitativních vlastností masa statisticky neprůkazný. Průměrné hodnoty střižné síly byly v průběhu zrání masa 10,57; 6,68; 6,31 a 5,85 kg, v intervalech odpovídajících 3., 14., 21. a 28. dnům po porážce býků. Průměrné hodnoty hmotnostních ztrát po tepelném opracování masa grilováním byly v průběhu zrání 30,3; 32,24; 33,36 a 33,06 % v intervalech 3., 14., 21. a 28. den po porážce. Průměrná hodnota pH byla 5,66, průměrný obsah sušiny byl 25,78 % a bílkovin 22,44 %. Obsah vnitrosvalového tuku byl velmi nízký, průměrná hodnota 1,74 %.

  • Czech name

    Kvalita masa býků-kříženců plemene wagyu porážených ve dvou věkových skupinách z extenzivního chovu

  • Czech description

    Byly porovnány dvě věkové skupiny poražených býků-kříženců s plemenem wagyu v kvalitě masa (Musculus longissimus). V mateřské pozici byly kříženky rámcově větších plemen – charolais, blonde d´Aquitaine a masný simentál. Mladší skupina byla poražena ve věku 24 měsíců, starší ve věku 30 měsíců. Vliv věku byl na stav důležitých kvalitativních vlastností masa statisticky neprůkazný. Průměrné hodnoty střižné síly byly v průběhu zrání masa 10,57; 6,68; 6,31 a 5,85 kg, v intervalech odpovídajících 3., 14., 21. a 28. dnům po porážce býků. Průměrné hodnoty hmotnostních ztrát po tepelném opracování masa grilováním byly v průběhu zrání 30,3; 32,24; 33,36 a 33,06 % v intervalech 3., 14., 21. a 28. den po porážce. Průměrná hodnota pH byla 5,66, průměrný obsah sušiny byl 25,78 % a bílkovin 22,44 %. Obsah vnitrosvalového tuku byl velmi nízký, průměrná hodnota 1,74 %.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40203 - Husbandry

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    LX

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    11

  • Pages from-to

    13-23

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database