Traditional buffalo cheeses
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F23%3AN0000061" target="_blank" >RIV/26788462:_____/23:N0000061 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2023/4/bull_4_2023_42-46_zabrodska.pdf" target="_blank" >https://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2023/4/bull_4_2023_42-46_zabrodska.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tradiční buvolí sýry
Original language description
Tento článek poskytuje přehled o výrobě a konzumaci speciálních, resp. tradičních sýrů vyrobených z mléka vodního buvola v Evropě. V posledních letech se tradiční buvolí sýry těší nebývalému zájmu. Tyto sýry byly (především v Itálii) znovuobjeveny jako kulinářské speciality a staré tradiční způsoby zpracování sýrů pocházející z různých zemí světa byly oživeny, popř. doplněny o nové formy a postupy. Popularita speciálních sýrů z mléka vodních buvolů dnes vzrůstá v důsledku marketingu výrobců sýrů, obchodníků s mlékem a kuchařů, a zájmu o netradiční gurmánské zážitky. Znovuobjevená tradice konzumace buvolích sýrů poskytuje lidem nové možnosti výběru v rámci širokého spektra tradičních i inovovaných buvolích sýrů. Článek pojednává konkrétně o sýrech Queso Blanco, Dangke, Litsusu, Bagot in Horbo, Domiati, Kariesh, Kesong Puti, Nguri, khoa, Chhena a Paneer.
Czech name
Tradiční buvolí sýry
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů