All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Traditional buffalo cheeses

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F23%3AN0000061" target="_blank" >RIV/26788462:_____/23:N0000061 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2023/4/bull_4_2023_42-46_zabrodska.pdf" target="_blank" >https://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2023/4/bull_4_2023_42-46_zabrodska.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Tradiční buvolí sýry

  • Original language description

    Tento článek poskytuje přehled o výrobě a konzumaci speciálních, resp. tradičních sýrů vyrobených z mléka vodního buvola v Evropě. V posledních letech se tradiční buvolí sýry těší nebývalému zájmu. Tyto sýry byly (především v Itálii) znovuobjeveny jako kulinářské speciality a staré tradiční způsoby zpracování sýrů pocházející z různých zemí světa byly oživeny, popř. doplněny o nové formy a postupy. Popularita speciálních sýrů z mléka vodních buvolů dnes vzrůstá v důsledku marketingu výrobců sýrů, obchodníků s mlékem a kuchařů, a zájmu o netradiční gurmánské zážitky. Znovuobjevená tradice konzumace buvolích sýrů poskytuje lidem nové možnosti výběru v rámci širokého spektra tradičních i inovovaných buvolích sýrů. Článek pojednává konkrétně o sýrech Queso Blanco, Dangke, Litsusu, Bagot in Horbo, Domiati, Kariesh, Kesong Puti, Nguri, khoa, Chhena a Paneer.

  • Czech name

    Tradiční buvolí sýry

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů