All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Italian buffalo Mozzarella cheeses

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F24%3AN0000050" target="_blank" >RIV/26788462:_____/24:N0000050 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.agrovyzkum.cz/soubory/bulletin/2024/2/bull_2_2024_37-42_zabrodska.pdf" target="_blank" >https://www.agrovyzkum.cz/soubory/bulletin/2024/2/bull_2_2024_37-42_zabrodska.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Italské buvolí sýry typu Mozzarella

  • Original language description

    Itálie patří k nejstarším výrobcům sýrů, v současné době se v Itálii vyrábí více než 450 různých druhů sýrů. Na severu Itálie se nejčastěji vyrábějí tvrdé sýry určené ke krájení či strouhání, ve střední Itálii převládají ovčí a buvolí sýry a jižní Itálii dominuje výroba měkkých sýrů používaných především do těstovin, na pizzu nebo do salátů. Mezi nejznámější z italských sýrů patří samozřejmě Mozzarella. Tento článek poskytuje přehled ohledně italských sýrů typu Mozzarella vyrobených z mléka Italských středomořských buvolů. V průběhu let se tyto buvolí sýry těší nebývalému zájmu, a především v Itálii jsou považovány za kulinářské speciality. Obzvláště v jižní Itálii se čerstvé sýry z buvolího mléka těší velké oblibě a Mozzarella a Stracciatella jsou mezi spotřebiteli nejoblíbenější. Popularita sýrů typu Mozzarella z buvolího mléka u nás vzrůstá v důsledku marketingu výrobců sýrů, kuchařů a zájmu o gurmánské zážitky. Tradice konzumace buvolích sýrů typu Mozzarella poskytuje lidem možnost výběru v rámci velmi širokého spektra sýrů.

  • Czech name

    Italské buvolí sýry typu Mozzarella

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů