Italian buffalo Mozzarella cheeses
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F24%3AN0000050" target="_blank" >RIV/26788462:_____/24:N0000050 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.agrovyzkum.cz/soubory/bulletin/2024/2/bull_2_2024_37-42_zabrodska.pdf" target="_blank" >https://www.agrovyzkum.cz/soubory/bulletin/2024/2/bull_2_2024_37-42_zabrodska.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Italské buvolí sýry typu Mozzarella
Original language description
Itálie patří k nejstarším výrobcům sýrů, v současné době se v Itálii vyrábí více než 450 různých druhů sýrů. Na severu Itálie se nejčastěji vyrábějí tvrdé sýry určené ke krájení či strouhání, ve střední Itálii převládají ovčí a buvolí sýry a jižní Itálii dominuje výroba měkkých sýrů používaných především do těstovin, na pizzu nebo do salátů. Mezi nejznámější z italských sýrů patří samozřejmě Mozzarella. Tento článek poskytuje přehled ohledně italských sýrů typu Mozzarella vyrobených z mléka Italských středomořských buvolů. V průběhu let se tyto buvolí sýry těší nebývalému zájmu, a především v Itálii jsou považovány za kulinářské speciality. Obzvláště v jižní Itálii se čerstvé sýry z buvolího mléka těší velké oblibě a Mozzarella a Stracciatella jsou mezi spotřebiteli nejoblíbenější. Popularita sýrů typu Mozzarella z buvolího mléka u nás vzrůstá v důsledku marketingu výrobců sýrů, kuchařů a zájmu o gurmánské zážitky. Tradice konzumace buvolích sýrů typu Mozzarella poskytuje lidem možnost výběru v rámci velmi širokého spektra sýrů.
Czech name
Italské buvolí sýry typu Mozzarella
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů