Gastronomy as a specific form and motive participation in tourism
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46358978%3A_____%2F15%3A%230000254" target="_blank" >RIV/46358978:_____/15:#0000254 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Gastronomie jako specifická forma a motiv účasti na turismu
Original language description
Lidé více cestují a poznávají různé kouty světa. Klasické typy dovolených pasivní charakteristiky jsou na ústupu a přednost mají dovolené přinášející zážitek účastníkům turismu. Gastronomie se stává jednou z klíčových specifických forem a motivu účasti na turismu. Turisté poznávají a ochutnávají v navštívených destinacích jejich národní kuchyně, získávají znalosti o místní kuchyni i samotné kultuře, a také získají další kulinářské zkušenosti. Příspěvek se zabývá problematikou gastronomie, jejíž obliba stále stoupá a stává se jedním z hlavním motivů účasti na turismu. Důraz je kladen na specifikaci gastronomických projektů v České republice. Součástí příspěvku je dotazníkové šetření, které přináší výsledky povědomí o gastronomickém turismu a celkové spokojenosti turistů s gastronomií. Cílem příspěvku je poukázat na významnost gastronomie, která představuje možnost pro rozvoj turismu a ekonomiky destinací.
Czech name
Gastronomie jako specifická forma a motiv účasti na turismu
Czech description
Lidé více cestují a poznávají různé kouty světa. Klasické typy dovolených pasivní charakteristiky jsou na ústupu a přednost mají dovolené přinášející zážitek účastníkům turismu. Gastronomie se stává jednou z klíčových specifických forem a motivu účasti na turismu. Turisté poznávají a ochutnávají v navštívených destinacích jejich národní kuchyně, získávají znalosti o místní kuchyni i samotné kultuře, a také získají další kulinářské zkušenosti. Příspěvek se zabývá problematikou gastronomie, jejíž obliba stále stoupá a stává se jedním z hlavním motivů účasti na turismu. Důraz je kladen na specifikaci gastronomických projektů v České republice. Součástí příspěvku je dotazníkové šetření, které přináší výsledky povědomí o gastronomickém turismu a celkové spokojenosti turistů s gastronomií. Cílem příspěvku je poukázat na významnost gastronomie, která představuje možnost pro rozvoj turismu a ekonomiky destinací.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AK - Sport and leisure time activities
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. Sborník recenzovaných příspěvků ze 4. mezinárodní vědecké konference, Tábor - 9. - 10. dubna 2015
ISBN
978-80-7510-140-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
11
Pages from-to
133-143
Publisher name
Ústav lázeňství gastronomie a turismu, Filozoficko - přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita Opava
Place of publication
Opava
Event location
Tábor
Event date
Apr 9, 2015
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—