All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Gastronomy as a specific form and motive participation in tourism

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46358978%3A_____%2F15%3A%230000254" target="_blank" >RIV/46358978:_____/15:#0000254 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Gastronomie jako specifická forma a motiv účasti na turismu

  • Original language description

    Lidé více cestují a poznávají různé kouty světa. Klasické typy dovolených pasivní charakteristiky jsou na ústupu a přednost mají dovolené přinášející zážitek účastníkům turismu. Gastronomie se stává jednou z klíčových specifických forem a motivu účasti na turismu. Turisté poznávají a ochutnávají v navštívených destinacích jejich národní kuchyně, získávají znalosti o místní kuchyni i samotné kultuře, a také získají další kulinářské zkušenosti. Příspěvek se zabývá problematikou gastronomie, jejíž obliba stále stoupá a stává se jedním z hlavním motivů účasti na turismu. Důraz je kladen na specifikaci gastronomických projektů v České republice. Součástí příspěvku je dotazníkové šetření, které přináší výsledky povědomí o gastronomickém turismu a celkové spokojenosti turistů s gastronomií. Cílem příspěvku je poukázat na významnost gastronomie, která představuje možnost pro rozvoj turismu a ekonomiky destinací.

  • Czech name

    Gastronomie jako specifická forma a motiv účasti na turismu

  • Czech description

    Lidé více cestují a poznávají různé kouty světa. Klasické typy dovolených pasivní charakteristiky jsou na ústupu a přednost mají dovolené přinášející zážitek účastníkům turismu. Gastronomie se stává jednou z klíčových specifických forem a motivu účasti na turismu. Turisté poznávají a ochutnávají v navštívených destinacích jejich národní kuchyně, získávají znalosti o místní kuchyni i samotné kultuře, a také získají další kulinářské zkušenosti. Příspěvek se zabývá problematikou gastronomie, jejíž obliba stále stoupá a stává se jedním z hlavním motivů účasti na turismu. Důraz je kladen na specifikaci gastronomických projektů v České republice. Součástí příspěvku je dotazníkové šetření, které přináší výsledky povědomí o gastronomickém turismu a celkové spokojenosti turistů s gastronomií. Cílem příspěvku je poukázat na významnost gastronomie, která představuje možnost pro rozvoj turismu a ekonomiky destinací.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    AK - Sport and leisure time activities

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. Sborník recenzovaných příspěvků ze 4. mezinárodní vědecké konference, Tábor - 9. - 10. dubna 2015

  • ISBN

    978-80-7510-140-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    11

  • Pages from-to

    133-143

  • Publisher name

    Ústav lázeňství gastronomie a turismu, Filozoficko - přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita Opava

  • Place of publication

    Opava

  • Event location

    Tábor

  • Event date

    Apr 9, 2015

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article