All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Molecular gastronomy as s new trend

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F12%3A%230001933" target="_blank" >RIV/47813059:19520/12:#0001933 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Molekulární gastronomie jako nový trend

  • Original language description

    Molekulární gastronomie patří v současnosti k novým trendům v gastronomii. Využívá základních chemických vlastností potravin a na jejich základě přináší nové formy pokrmů. K vaření jsou používány tekutý dusík, alginát, sojový lecitin a mnoho dalších. Vychází z myšlenky, že i tradiční pokrmy lze nabídnout ve velmi originální podobě. Kuchař se pak stává zároveň chemikem a designérem. Existuje i názor, že taková úprava surovin je nezdravá, používají se aditiva apod., ale pro toto není opodstatnění. Všechnylátky zde využívané jsou běžně dostupné v potravinářském průmyslu a jejich škodlivost pro lidský organismus nebyla přímo prokázána. Tento trend nabízí velké využití k obohacení nabídky restauračních zařízení.

  • Czech name

    Molekulární gastronomie jako nový trend

  • Czech description

    Molekulární gastronomie patří v současnosti k novým trendům v gastronomii. Využívá základních chemických vlastností potravin a na jejich základě přináší nové formy pokrmů. K vaření jsou používány tekutý dusík, alginát, sojový lecitin a mnoho dalších. Vychází z myšlenky, že i tradiční pokrmy lze nabídnout ve velmi originální podobě. Kuchař se pak stává zároveň chemikem a designérem. Existuje i názor, že taková úprava surovin je nezdravá, používají se aditiva apod., ale pro toto není opodstatnění. Všechnylátky zde využívané jsou běžně dostupné v potravinářském průmyslu a jejich škodlivost pro lidský organismus nebyla přímo prokázána. Tento trend nabízí velké využití k obohacení nabídky restauračních zařízení.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aktuální problémy cestovního ruchu : Nové trendy a technologie v cestovním ruchu

  • ISBN

    978-80-87035-56-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    304-309

  • Publisher name

    VŠP Jihlava

  • Place of publication

    Jihlava

  • Event location

    Jihlava

  • Event date

    Jan 1, 2012

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article