All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Differentiation of B. cereus strains isolated from raw milk, pasteurized milk and milk products using molecular methods ribotyping and rep-PCR

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000224" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:#0000224 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Diferenciace kmenů B. cereus izolovaných ze syrového mléka a mléčných produktů pomocí molekulární metody ribotypizace a rep-PCR

  • Original language description

    Byly odebírány fázové vzorky z výroby smetany do kávy sterilované v autoklávu a smetano-tvarohového termizovaného dezertu. Stanovován byl celkový počet mezofilních mikroorganismů a termorezistentních mikroorganismů, dále Bacillus cereus a B. licheniformis. Žádná z výrobních linek neměla vážné problémy. Ke zhoršení mikrobiologických parametrů by mohlo dojít v důsledku nesprávné funkce nebo nedostatečné sanitace technologického zařízení pro standardizaci tučnosti, pasteraci smetany, skladování smetany nebo výrobu tvarohu. Mezi 103 izoláty bylo 55 identifikováno jako Bacillus licheniformis a 5 jako Bacillus cereus. B. licheniformis se nalézal v  celém výrobním procesu.

  • Czech name

    Diferenciace kmenů B. cereus izolovaných ze syrového mléka a mléčných produktů pomocí molekulární metody ribotypizace a rep-PCR

  • Czech description

    Byly odebírány fázové vzorky z výroby smetany do kávy sterilované v autoklávu a smetano-tvarohového termizovaného dezertu. Stanovován byl celkový počet mezofilních mikroorganismů a termorezistentních mikroorganismů, dále Bacillus cereus a B. licheniformis. Žádná z výrobních linek neměla vážné problémy. Ke zhoršení mikrobiologických parametrů by mohlo dojít v důsledku nesprávné funkce nebo nedostatečné sanitace technologického zařízení pro standardizaci tučnosti, pasteraci smetany, skladování smetany nebo výrobu tvarohu. Mezi 103 izoláty bylo 55 identifikováno jako Bacillus licheniformis a 5 jako Bacillus cereus. B. licheniformis se nalézal v  celém výrobním procesu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EB - Genetics and molecular biology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF4004" target="_blank" >QF4004: Development of the method for the determination of the origin of final milk products contamination by the foodborne-pathogens</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    48

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database