Differentiation of B. cereus strains isolated from raw milk, pasteurized milk and milk products using molecular methods ribotyping and rep-PCR
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000224" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:#0000224 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Diferenciace kmenů B. cereus izolovaných ze syrového mléka a mléčných produktů pomocí molekulární metody ribotypizace a rep-PCR
Original language description
Byly odebírány fázové vzorky z výroby smetany do kávy sterilované v autoklávu a smetano-tvarohového termizovaného dezertu. Stanovován byl celkový počet mezofilních mikroorganismů a termorezistentních mikroorganismů, dále Bacillus cereus a B. licheniformis. Žádná z výrobních linek neměla vážné problémy. Ke zhoršení mikrobiologických parametrů by mohlo dojít v důsledku nesprávné funkce nebo nedostatečné sanitace technologického zařízení pro standardizaci tučnosti, pasteraci smetany, skladování smetany nebo výrobu tvarohu. Mezi 103 izoláty bylo 55 identifikováno jako Bacillus licheniformis a 5 jako Bacillus cereus. B. licheniformis se nalézal v celém výrobním procesu.
Czech name
Diferenciace kmenů B. cereus izolovaných ze syrového mléka a mléčných produktů pomocí molekulární metody ribotypizace a rep-PCR
Czech description
Byly odebírány fázové vzorky z výroby smetany do kávy sterilované v autoklávu a smetano-tvarohového termizovaného dezertu. Stanovován byl celkový počet mezofilních mikroorganismů a termorezistentních mikroorganismů, dále Bacillus cereus a B. licheniformis. Žádná z výrobních linek neměla vážné problémy. Ke zhoršení mikrobiologických parametrů by mohlo dojít v důsledku nesprávné funkce nebo nedostatečné sanitace technologického zařízení pro standardizaci tučnosti, pasteraci smetany, skladování smetany nebo výrobu tvarohu. Mezi 103 izoláty bylo 55 identifikováno jako Bacillus licheniformis a 5 jako Bacillus cereus. B. licheniformis se nalézal v celém výrobním procesu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EB - Genetics and molecular biology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4004" target="_blank" >QF4004: Development of the method for the determination of the origin of final milk products contamination by the foodborne-pathogens</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výzkum v chovu skotu
ISSN
0139-7265
e-ISSN
—
Volume of the periodical
48
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—