All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Milk quality evaluation ? new trends.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P006301" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P006301 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26788462:_____/07:#0000080

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Milk quality evaluation ? new trends.

  • Original language description

    Milk indicators and their regular checking are very important for milk food chain quality. The routine investigations of some formerly regularly not used indicators for checking of raw milk quality are introduced with the advancement of consumer demandson quality of milk products and with development of milk analytical methods. It is important to know the properties of mentioned indicators, their relationships to other traditional quality indicators and factors which influence these new indicators forsuccessful meeting of new demands. Therefore some raw milk quality indicators such as concentration of free fatty acids (FFAs) of milk fat and milk freezing point (MFP) were investigated in terms of their changes in dependence on selected practical factors and their relationships to milk hygiene and composition indicators. The model liberation of fatty acids from milk fat was found about value 62.2 % (as average from 1.11 to 1.80 mmol/100g) in the case of real condition simulation. The m

  • Czech name

    Hodnocení kvality mléka ? nové trendy.

  • Czech description

    Pravidelná kontrola mléčných ukazatelů je velmi důležitá pro kvalitu mléčného potravinového řetězce. S rozvojem konzumentských požadavků na kvalitu mléčných výrobků a s vývojem mlékařských analytických metod se zavádí rutinní sledování některých dříve pravidelně nepoužívaných ukazatelů pro kontrolu kvality syrového mléka. Pro úspěšné naplnění nových požadavků je důležité znát vlastnosti těchto ukazatelů, jejich vztahy k jiným tradičním ukazatelům kvality a faktory, které je ovlivňují. Proto byly zkoušeny některé ukazatele kvality syrového mléka jako koncentrace volných mastných kyselin mléčného tuku (FFA) a bod mrznutí mléka (MFP) ve smyslu jejich změn v závislosti na vybraných praktických faktorech a jejich vztazích k ukazatelům hygieny a složení mléka. Modelové uvolňování mastných kyselin z mléčného tuku bylo nalezeno v hodnotě kolem 62,2 % (jako průměr z 1,11 na 1,80 mmol/100g) v případě simulace skutečných podmínek. Maximálně modelově dosažené zvýšení koncentrace FFA bylo 5,77 mmol

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF4145" target="_blank" >QF4145: Parametric analysis and multi-criterial evaluation of technological systems of milk cow husbandry and cow keeping without market milk production from the point of view of EU requirements, environmental function improvement and product quality</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny

  • ISBN

    80-903142-8-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    67-73

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.

  • Place of publication

    Rapotín

  • Event location

    Pohořelice

  • Event date

    Mar 23, 2007

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article