All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Reference standard preparation for milk infraanalyse calibration with lowered content of main milk components as lower values of calibration lines and with balanced change of milk matrix interference effect

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F08%3A%230000198" target="_blank" >RIV/49608851:_____/08:#0000198 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Příprava referenčního standardu pro kalibraci infraanalýzy mléka se sníženým obsahem hlavních komponent mléka jako dolními hodnotami kalibračních přímek a s vybalancovanou změnou interferenčního vlivu mléčné matrice

  • Original language description

    Uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu kalibrace nepřímých instrumentálních metod pro analýzy hlavních složek mléka prostřednictvím metody centrální kalibrace za využití modifikovaného vzorku mléka se sníženými hodnotami hlavníchsložek jako spodních bodů kalibrační přímky; postupu přípravy kalibračního mléčného vzorku se sníženými obsahy hlavních složek mléka bez dopadu změny interferenčního vlivu mléčné matrice. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.

  • Czech name

    Příprava referenčního standardu pro kalibraci infraanalýzy mléka se sníženým obsahem hlavních komponent mléka jako dolními hodnotami kalibračních přímek a s vybalancovanou změnou interferenčního vlivu mléčné matrice

  • Czech description

    Uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu kalibrace nepřímých instrumentálních metod pro analýzy hlavních složek mléka prostřednictvím metody centrální kalibrace za využití modifikovaného vzorku mléka se sníženými hodnotami hlavníchsložek jako spodních bodů kalibrační přímky; postupu přípravy kalibračního mléčného vzorku se sníženými obsahy hlavních složek mléka bez dopadu změny interferenčního vlivu mléčné matrice. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3019" target="_blank" >QF3019: Research and development of improvement of the quality control tools at main milk composition analyses for economical purposes</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    QF 3015 UM 5

  • Regulation ID

  • Technical parameters

    Pravidelné sjednocení a adjustace hladin měření přímých a nepřímých, specifických a nespecifických metod měření v rutinní síti mléčných laboratoří k mléčné močoviny pro účely poradenství ke kvalitě mléka a zdravotnímu stavu krav.

  • Economical parameters

    . Zlepšením kvality kalibrace zde může tvořit podíl do 10 % efektu ve smyslu zajištění prevence mlékařských rizik, tedy redukce běžných ztrát způsobených chybnou informací, které mohou tvořit podle odhadů značné obchodní ztráty.

  • Certification body designation

    Ministerstvo zemědělství; Těšnov 17, Praha 1 - 117 05

  • Date of certification

  • Method of use