Reference standard preparation for milk infraanalyse calibration with lowered content of main milk components as lower values of calibration lines and with balanced change of milk matrix interference effect
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F08%3A%230000198" target="_blank" >RIV/49608851:_____/08:#0000198 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Příprava referenčního standardu pro kalibraci infraanalýzy mléka se sníženým obsahem hlavních komponent mléka jako dolními hodnotami kalibračních přímek a s vybalancovanou změnou interferenčního vlivu mléčné matrice
Original language description
Uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu kalibrace nepřímých instrumentálních metod pro analýzy hlavních složek mléka prostřednictvím metody centrální kalibrace za využití modifikovaného vzorku mléka se sníženými hodnotami hlavníchsložek jako spodních bodů kalibrační přímky; postupu přípravy kalibračního mléčného vzorku se sníženými obsahy hlavních složek mléka bez dopadu změny interferenčního vlivu mléčné matrice. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.
Czech name
Příprava referenčního standardu pro kalibraci infraanalýzy mléka se sníženým obsahem hlavních komponent mléka jako dolními hodnotami kalibračních přímek a s vybalancovanou změnou interferenčního vlivu mléčné matrice
Czech description
Uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu kalibrace nepřímých instrumentálních metod pro analýzy hlavních složek mléka prostřednictvím metody centrální kalibrace za využití modifikovaného vzorku mléka se sníženými hodnotami hlavníchsložek jako spodních bodů kalibrační přímky; postupu přípravy kalibračního mléčného vzorku se sníženými obsahy hlavních složek mléka bez dopadu změny interferenčního vlivu mléčné matrice. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3019" target="_blank" >QF3019: Research and development of improvement of the quality control tools at main milk composition analyses for economical purposes</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
QF 3015 UM 5
Regulation ID
—
Technical parameters
Pravidelné sjednocení a adjustace hladin měření přímých a nepřímých, specifických a nespecifických metod měření v rutinní síti mléčných laboratoří k mléčné močoviny pro účely poradenství ke kvalitě mléka a zdravotnímu stavu krav.
Economical parameters
. Zlepšením kvality kalibrace zde může tvořit podíl do 10 % efektu ve smyslu zajištění prevence mlékařských rizik, tedy redukce běžných ztrát způsobených chybnou informací, které mohou tvořit podle odhadů značné obchodní ztráty.
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství; Těšnov 17, Praha 1 - 117 05
Date of certification
—
Method of use
—