Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F00%3A00002485" target="_blank" >RIV/60076658:12220/00:00002485 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa.
Original language description
Vzorky kapřího masa byly získány z čerstvě zabitých ryb o průměrné hmotnosti 2,3 kg. Jednotlivé porce masa byly rozděleny do čtyř skupin. První skupina byla ponechána jako kontrolní, zbylé tři byly ošetřeny konzervantem Purac v koncentracích 2, 3 a 5% (m/m). Po ošetření konzervační látkou byly vzorky skladovány při teplotách 3, 15 a 25°C. Na obsah aminů ve vzorcích měla rozhodující vliv teplota uložení. Konzervant prodloužil skladovatelnost vzorků zejména při teplotě 3°C, méně účinně bránil rozkladu při15°C a jeho vliv byl minimální při teplotě 25°C. Aplikace konzervantu při teplotě 3°C prodloužila skladovatelnost kapřího masa o 5 dnů a při teplotě 15°C o 1 den.
Czech name
—
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GL - Fishery
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/OC%20917.10" target="_blank" >OC 917.10: Biogenically active amines in food</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2000
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
94
Issue of the periodical within the volume
November
Country of publishing house
XX - stateless person
Number of pages
1
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—