All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of milking conditions on hygienic quality of milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006066" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006066 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Influence of milking conditions on hygienic quality of milk

  • Original language description

    The aim of this work was to evaluate the influence of two milking technologies (milking parlour = group I; milking on the standing with pipeline milking machines = group II) on total bacteria count (TBC) and somatic cell count (SCC) in bulk milk samplesobserved in six farms. In 2004 total 249 samples were TBC tested by means of direct bacteria counting method using Bactoscan device, 218 samples were SCC tested by means of fluoro-opto elektronic method using Fossomatic device. Average TBC values in farms of group I ranged from 7.86 x 103 to 10.86 x 103 CFU/ml and in farms of group II ranged from 9.78 x 103 to 34.99 x 103 CFU/ml. Except one farm there proved to be statistically highly significant difference (P< 0.01) in TBC factor between group I and II. Considering SCC in group I there were average values ranging from 225.20 x 103 to 323.44 x 103/ml and in group II values ranging from 331.14 x 103 to 335.94 x 103/ml. The influence of milking technology on SCC values was not proved. How

  • Czech name

    Vliv podmínek dojení na hygienickou kvalitu mléka

  • Czech description

    Cílem práce bylo posouzení vlivu dvou technologií dojení (dojení v dojírně = I. skupina.; dojení na stání do potrubí = II. skupina) sledovaných u šesti farem na celkový počet mikroorganismů (CPM) a počet somatických buněk (PSB) v bazénových vzorcích mléka. V průběhu roku 2004 bylo celkem vyšetřeno 249 vzorků na CPM metodou přímého počítání bakteriálních buněk přístrojem Bactoscan a 218 vzorků na PSB fluoro-opto elektronickou metodou pomocí přístroje Fossomatic. Průměrné hodnoty CPM u farem I. skupiny sepohybovaly od 7,86 x 103 do 10,86 x 103 CFU/ml a u farem II. skupiny od 9,78 x 103 do 34,99 x 103 CFU/ml. V ukazateli CPM byl prokázán s výjimkou jedné farmy statisticky vysoce významný rozdíl (P< 0.01) mezi farmami I. a II. skupiny. V ukazateli PSB byly zjištěny u farem I. skupiny průměrné hodnoty od 225,20 x 103do 323,44 x 103/ml a u II. skupiny od 331,14 x 103do 335,94 x 103/ml. Vliv použité technologie dojení na hodnoty PSB se nepotvrdil. Statisticky vysoce významný rozdíl (P< 0.01)

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Collection of Scientific Papers, Faculty of Agriculture in České Budějovice : Series for Animal Sciences

  • ISSN

    1212-558X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    22

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    67-76

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database