All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006164" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006164 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes.

  • Original language description

    We evaluated the influence of silage additives for quality parameters according to categorization to total classes and fermentation process in working conditions. We have evaluated 109 samples of clover-grass silages in co-operation with Agriculture district laboratory in České Budějovice. It was not dressed 46 samples of clover-grass silages (42,2 %) by silage additives and 67 samples (57,8 %) was dressed from total number of tested clover-grass silages. The share of bacterial-ferment additives was 50,1 % and bacterial additives 49,9 % from total number of used additives. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentation class and for total silage quality of silages. This positive effec t has been more considerable at classification to the fermentation classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentation results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for clasification

  • Czech name

    Hodnocení konzervovaných krmiv pomocí vybraných kvantitativních indexů

  • Czech description

    Hodnotili jsme vliv silážovacích aditiv na kvalitativní parametry podle zařazení do celkových tříd a fermentačních procesů v provozních podmínkách. Ve spolupráci s Krajskou zemědělskou laboratoří v Českých Budějovicích jsme posuzovali 109 vzorků. 46 vzorků jetelotravní siláže (42,2% z celkového počtu) bylo ošetřeno silážními aditivy, 67 vzorků (57,8%) zůstalo bez ošetření. Aditiva zahrnovala 50,1% bakteriálně-fermentačních aditiv a 49,9% bakteriálních aditiv. Zjistili jsme pozitivní vliv silážních aditiv na fermentační třídu a celkovou silážní kvalitu siláží. Pozitivní vliv byl výraznější při klasifikaci do fermentačních tříd u jetelotravních siláží. Vysoký obsah hrubé vlákniny zhoršoval výsledek fermentace a celkovou kvalitu siláže, což je vyjádřeno korelačním koeficientem r = 0,75 (P < 0,05). Optimální obsah hrubé vlákniny se pohyboval kolem 250 g na kg sušiny. 76,5% jetelotravních siláží v experimentu nedosahovalo optimálního množství vlákniny. Vysoký obsah hrubé vlákniny je závažný

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie "Dni výživy zvierat", Ráčkova dolina 16-17.6.2005

  • ISBN

    80-8069-530-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    112-115

  • Publisher name

    SPU v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Západné Tatry, Račkova dolina

  • Event date

    Jan 1, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article