All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Factors affecting the composition of milk fat in bulk milk.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006179" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006179 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Faktory ovlivňující složení mléčného tuku v mlékárenské surovině.

  • Original language description

    Práce se zabývá hodnocením změn obsahu významných skupin mastných kyselin mléčného tuku v mléce stejných dojnic českého strakatého plemene po uplynutí ročního období a změně krmné dávky. Bylo zjištěno, že došlo ke statisticky významným změnám všech skupin mastných kyselin (SAFA, MUFA, PUFA, USFA). Průměrný obsah nasycených mastných kyselin v obou letech byl 62,63 %, přičemž minimální hodnota byla zjištěna v roce 2003 (58,11 %), maximální v roce 2004 (67,19 %). Minimální obsah všech nenasycených mastnýchkyselin byl zjištěn v roce 2004 (29,17 %), maximální v roce 2003 (38,71 %). Zajímavým poznatkem je potvrzení možnosti regulace obsahu nenasycených a polynenasycených mastných kyselin, které výrazně ovlivňují hodnocení zdravotních účinků mléčného tuku.

  • Czech name

    Faktory ovlivňující složení mléčného tuku v mlékárenské surovině.

  • Czech description

    Práce se zabývá hodnocením změn obsahu významných skupin mastných kyselin mléčného tuku v mléce stejných dojnic českého strakatého plemene po uplynutí ročního období a změně krmné dávky. Bylo zjištěno, že došlo ke statisticky významným změnám všech skupin mastných kyselin (SAFA, MUFA, PUFA, USFA). Průměrný obsah nasycených mastných kyselin v obou letech byl 62,63 %, přičemž minimální hodnota byla zjištěna v roce 2003 (58,11 %), maximální v roce 2004 (67,19 %). Minimální obsah všech nenasycených mastnýchkyselin byl zjištěn v roce 2004 (29,17 %), maximální v roce 2003 (38,71 %). Zajímavým poznatkem je potvrzení možnosti regulace obsahu nenasycených a polynenasycených mastných kyselin, které výrazně ovlivňují hodnocení zdravotních účinků mléčného tuku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Den mléka 2005. Sborník referátů z mezinárodní konference.

  • ISBN

    80-213-1041-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    73-75

  • Publisher name

    ČZS AF, ČZU Katedra chovu skotu a mlékařství, ISV

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Dec 5, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article