Dynamics of fatty acid content in milk during storing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876551" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876551 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dynamika obsahu mastných kyselin v mléce v průběhu skladování
Original language description
V této práci byly stanoveny mastné kyseliny v 10 vzorcích UHT mléka na začátku skladování a poté znovu po 2 a 4 měsících skladování při pokojové teplotě (22 ? 2 °C). Mastné kyseliny byly stanoveny po konverzi na methylestery pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizační detekcí. Na začátku skladování činil obsah nasycených mastných kyselin (SAFA) v UHT mléce 59,1 ? 7,4 %, obsah mononenasycených mastných kyselin (MUFA) byl 24,8 ? 10,3 % a obsah polynenasycených mastných kyselin činil 3,2 ? 0,9 %. Během čtyř měsíců skladování UHT mléka došlo ke statisticky významnému (p ? 0,01) zvýšení obsahu SAFA a MUFA, zatímco obsah PUFA se statisticky nevýznamně snížil.
Czech name
Dynamika obsahu mastných kyselin v mléce v průběhu skladování
Czech description
V této práci byly stanoveny mastné kyseliny v 10 vzorcích UHT mléka na začátku skladování a poté znovu po 2 a 4 měsících skladování při pokojové teplotě (22 ? 2 °C). Mastné kyseliny byly stanoveny po konverzi na methylestery pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizační detekcí. Na začátku skladování činil obsah nasycených mastných kyselin (SAFA) v UHT mléce 59,1 ? 7,4 %, obsah mononenasycených mastných kyselin (MUFA) byl 24,8 ? 10,3 % a obsah polynenasycených mastných kyselin činil 3,2 ? 0,9 %. Během čtyř měsíců skladování UHT mléka došlo ke statisticky významnému (p ? 0,01) zvýšení obsahu SAFA a MUFA, zatímco obsah PUFA se statisticky nevýznamně snížil.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-807-4
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
66-69
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 17, 2018
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—