All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Dynamics of fatty acid content in milk during storing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876551" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876551 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Dynamika obsahu mastných kyselin v mléce v průběhu skladování

  • Original language description

    V této práci byly stanoveny mastné kyseliny v 10 vzorcích UHT mléka na začátku skladování a poté znovu po 2 a 4 měsících skladování při pokojové teplotě (22 ? 2 °C). Mastné kyseliny byly stanoveny po konverzi na methylestery pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizační detekcí. Na začátku skladování činil obsah nasycených mastných kyselin (SAFA) v UHT mléce 59,1 ? 7,4 %, obsah mononenasycených mastných kyselin (MUFA) byl 24,8 ? 10,3 % a obsah polynenasycených mastných kyselin činil 3,2 ? 0,9 %. Během čtyř měsíců skladování UHT mléka došlo ke statisticky významnému (p ? 0,01) zvýšení obsahu SAFA a MUFA, zatímco obsah PUFA se statisticky nevýznamně snížil.

  • Czech name

    Dynamika obsahu mastných kyselin v mléce v průběhu skladování

  • Czech description

    V této práci byly stanoveny mastné kyseliny v 10 vzorcích UHT mléka na začátku skladování a poté znovu po 2 a 4 měsících skladování při pokojové teplotě (22 ? 2 °C). Mastné kyseliny byly stanoveny po konverzi na methylestery pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizační detekcí. Na začátku skladování činil obsah nasycených mastných kyselin (SAFA) v UHT mléce 59,1 ? 7,4 %, obsah mononenasycených mastných kyselin (MUFA) byl 24,8 ? 10,3 % a obsah polynenasycených mastných kyselin činil 3,2 ? 0,9 %. Během čtyř měsíců skladování UHT mléka došlo ke statisticky významnému (p ? 0,01) zvýšení obsahu SAFA a MUFA, zatímco obsah PUFA se statisticky nevýznamně snížil.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-807-4

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    66-69

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 17, 2018

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article