All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Isolation of tuber proteins from potato fruit juice: heat coagualtion versus precipitation with low-molecular additives.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3AE0005217" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:E0005217 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Heřmanová V., Bárta J., Diviš J. (2006): Izolace bílkovin brambor z odpadní vody brambor: tepelná koagulace versus precipitace pomocí nízkomolekulárních činidel. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech

  • Original language description

    Prezentovaná práce se zabývá rozdílným vlivem tepelné koagulace a precipitace etanolem a FeCl3 na množství a rozpustnost proteinu izolovaného z hlízové vody brambor. Při použití tepelné koagulace byla výtěžnost izolovaného proteinu 80,34% z celkového proteinu. Při použití etanolu byla zaznamenána výtěžnost 76,67% a při použití FeCl3 73,32% z celkového proteinu. Rozpustnot bílkovinných precipitátů vzniklých za použití etanolu a FeCl3 byla ovšem vysoká a dosahavala téměř 85% z izolovaného proteinu, zatímco v případě tepelného koagulátu byla zaznamenána rozpustnost 8,04%.

  • Czech name

    Heřmanová V., Bárta J., Diviš J. (2006): Izolace bílkovin brambor z odpadní vody brambor: tepelná koagulace versus precipitace pomocí nízkomolekulárních činidel. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech

  • Czech description

    Prezentovaná práce se zabývá rozdílným vlivem tepelné koagulace a precipitace etanolem a FeCl3 na množství a rozpustnost proteinu izolovaného z hlízové vody brambor. Při použití tepelné koagulace byla výtěžnost izolovaného proteinu 80,34% z celkového proteinu. Při použití etanolu byla zaznamenána výtěžnost 76,67% a při použití FeCl3 73,32% z celkového proteinu. Rozpustnot bílkovinných precipitátů vzniklých za použití etanolu a FeCl3 byla ovšem vysoká a dosahavala téměř 85% z izolovaného proteinu, zatímco v případě tepelného koagulátu byla zaznamenána rozpustnost 8,04%.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF4030" target="_blank" >QF4030: Isolation of potato proteins from waste of potato starch industry and evaluation of agroecological effects on their quantitative and qualitative variability.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech 26. -27. 4. 2006.

  • ISBN

    80-02-01792-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    3266-3271

  • Publisher name

    PCHE - PetroCHemEng, Ing. Jaromír Škarka, CSc.

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Milovy

  • Event date

    Apr 26, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article