Isolation of tuber proteins from potato fruit juice: heat coagualtion versus precipitation with low-molecular additives.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3AE0005217" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:E0005217 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Heřmanová V., Bárta J., Diviš J. (2006): Izolace bílkovin brambor z odpadní vody brambor: tepelná koagulace versus precipitace pomocí nízkomolekulárních činidel. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech
Original language description
Prezentovaná práce se zabývá rozdílným vlivem tepelné koagulace a precipitace etanolem a FeCl3 na množství a rozpustnost proteinu izolovaného z hlízové vody brambor. Při použití tepelné koagulace byla výtěžnost izolovaného proteinu 80,34% z celkového proteinu. Při použití etanolu byla zaznamenána výtěžnost 76,67% a při použití FeCl3 73,32% z celkového proteinu. Rozpustnot bílkovinných precipitátů vzniklých za použití etanolu a FeCl3 byla ovšem vysoká a dosahavala téměř 85% z izolovaného proteinu, zatímco v případě tepelného koagulátu byla zaznamenána rozpustnost 8,04%.
Czech name
Heřmanová V., Bárta J., Diviš J. (2006): Izolace bílkovin brambor z odpadní vody brambor: tepelná koagulace versus precipitace pomocí nízkomolekulárních činidel. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech
Czech description
Prezentovaná práce se zabývá rozdílným vlivem tepelné koagulace a precipitace etanolem a FeCl3 na množství a rozpustnost proteinu izolovaného z hlízové vody brambor. Při použití tepelné koagulace byla výtěžnost izolovaného proteinu 80,34% z celkového proteinu. Při použití etanolu byla zaznamenána výtěžnost 76,67% a při použití FeCl3 73,32% z celkového proteinu. Rozpustnot bílkovinných precipitátů vzniklých za použití etanolu a FeCl3 byla ovšem vysoká a dosahavala téměř 85% z izolovaného proteinu, zatímco v případě tepelného koagulátu byla zaznamenána rozpustnost 8,04%.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4030" target="_blank" >QF4030: Isolation of potato proteins from waste of potato starch industry and evaluation of agroecological effects on their quantitative and qualitative variability.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech 26. -27. 4. 2006.
ISBN
80-02-01792-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
3266-3271
Publisher name
PCHE - PetroCHemEng, Ing. Jaromír Škarka, CSc.
Place of publication
Praha
Event location
Milovy
Event date
Apr 26, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—