All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of milk fat on human health and possibilities to alter its composition under farm conditions

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009645" target="_blank" >RIV/60076658:12220/08:00009645 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv mléčného tuku na zdravotní stav konzumentů a možnosti ovlivnění jeho složení v prvovýrobě

  • Original language description

    Práce je zaměřena na problematiku účinků mléčného tuku ve vztahu ke zdravotnímu stavu konzumentů. Zvláštní pozornost je věnována zastoupení a zdravotním účinkům jednotlivých mastných kyselin a jejich skupin: nasycených (s krátkým uhlíkovým řetězcem a hypercholesterolemických), nenasycených (monoenových a polyenových) a jejich trans isomerům včetně konjugované linolové kyseliny. Zmíněny jsou i další ze zdravotního pohledu významné složky mléčného tuku - fosfolipidy a steroly. Uveden je rovněž přehled faktorů ovlivňujících zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku.

  • Czech name

    Vliv mléčného tuku na zdravotní stav konzumentů a možnosti ovlivnění jeho složení v prvovýrobě

  • Czech description

    Práce je zaměřena na problematiku účinků mléčného tuku ve vztahu ke zdravotnímu stavu konzumentů. Zvláštní pozornost je věnována zastoupení a zdravotním účinkům jednotlivých mastných kyselin a jejich skupin: nasycených (s krátkým uhlíkovým řetězcem a hypercholesterolemických), nenasycených (monoenových a polyenových) a jejich trans isomerům včetně konjugované linolové kyseliny. Zmíněny jsou i další ze zdravotního pohledu významné složky mléčného tuku - fosfolipidy a steroly. Uveden je rovněž přehled faktorů ovlivňujících zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH81210" target="_blank" >QH81210: The analyse of possibilities for increase of the level of health beneficial fatty acids in raw milk by targeted farm procedures</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výrobní zemědělská praxe a potravinářské biotechnologické úpravy pro zvýraznění pozitivních zdravotních vlivů mléka a mléčných výrobků

  • ISBN

    978-80-87144-03-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    14

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Výzkumný ústav chovu skotu s.r.o.

  • Place of publication

    Vikýřovice, Rapotín

  • Event location

    Rapotín

  • Event date

    Oct 8, 2008

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article