Influence of milk fat on human health and possibilities to alter its composition under farm conditions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009645" target="_blank" >RIV/60076658:12220/08:00009645 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv mléčného tuku na zdravotní stav konzumentů a možnosti ovlivnění jeho složení v prvovýrobě
Original language description
Práce je zaměřena na problematiku účinků mléčného tuku ve vztahu ke zdravotnímu stavu konzumentů. Zvláštní pozornost je věnována zastoupení a zdravotním účinkům jednotlivých mastných kyselin a jejich skupin: nasycených (s krátkým uhlíkovým řetězcem a hypercholesterolemických), nenasycených (monoenových a polyenových) a jejich trans isomerům včetně konjugované linolové kyseliny. Zmíněny jsou i další ze zdravotního pohledu významné složky mléčného tuku - fosfolipidy a steroly. Uveden je rovněž přehled faktorů ovlivňujících zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku.
Czech name
Vliv mléčného tuku na zdravotní stav konzumentů a možnosti ovlivnění jeho složení v prvovýrobě
Czech description
Práce je zaměřena na problematiku účinků mléčného tuku ve vztahu ke zdravotnímu stavu konzumentů. Zvláštní pozornost je věnována zastoupení a zdravotním účinkům jednotlivých mastných kyselin a jejich skupin: nasycených (s krátkým uhlíkovým řetězcem a hypercholesterolemických), nenasycených (monoenových a polyenových) a jejich trans isomerům včetně konjugované linolové kyseliny. Zmíněny jsou i další ze zdravotního pohledu významné složky mléčného tuku - fosfolipidy a steroly. Uveden je rovněž přehled faktorů ovlivňujících zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH81210" target="_blank" >QH81210: The analyse of possibilities for increase of the level of health beneficial fatty acids in raw milk by targeted farm procedures</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výrobní zemědělská praxe a potravinářské biotechnologické úpravy pro zvýraznění pozitivních zdravotních vlivů mléka a mléčných výrobků
ISBN
978-80-87144-03-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
14
Pages from-to
—
Publisher name
Výzkumný ústav chovu skotu s.r.o.
Place of publication
Vikýřovice, Rapotín
Event location
Rapotín
Event date
Oct 8, 2008
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—