All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fatty acids of cow milk fat and factors affecting their composition: A review.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009646" target="_blank" >RIV/60076658:12220/08:00009646 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mastné kyseliny mléčného tuku skotu a faktory ovlivňující jejich zastoupení

  • Original language description

    Dosáhnout optimálního složení mléčného tuku z hledisek výživového i technologického patří k jednomu ze soudobých cílů prvovýroby a zpracování mléka. K tomu je nezbytná důkladná znalost základních faktorů ovlivňujících obsah a zastoupení mastných kyselinmléčného tuku, který je významnou součástí výživy člověka. Důraz je kladen především na produkci tuku se zvýšeným podílem výživově žádoucích mastných kyselin na úkor kyselin zdravotně nežádoucích. Předložená monografie se proto zabývá mastnými kyselinamipočínaje obecnou charakteristikou, důležitými vlastnostmi a reakcemi, syntézou mastných kyselin mléčného tuku a jejich významem z hlediska technologického a nutričního. Dvě kapitoly jsou zaměřeny na zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku skotu a nahlavní faktory ovlivňující kvalitativní a kvantitativní zastoupení jednotlivých mastných kyselin. Samostatnou kapitolou je stanovení mastných kyselin se zaměřením na chromatografickou analýzu. Zvláštní pozoronost v textu je věnována hyper

  • Czech name

    Mastné kyseliny mléčného tuku skotu a faktory ovlivňující jejich zastoupení

  • Czech description

    Dosáhnout optimálního složení mléčného tuku z hledisek výživového i technologického patří k jednomu ze soudobých cílů prvovýroby a zpracování mléka. K tomu je nezbytná důkladná znalost základních faktorů ovlivňujících obsah a zastoupení mastných kyselinmléčného tuku, který je významnou součástí výživy člověka. Důraz je kladen především na produkci tuku se zvýšeným podílem výživově žádoucích mastných kyselin na úkor kyselin zdravotně nežádoucích. Předložená monografie se proto zabývá mastnými kyselinamipočínaje obecnou charakteristikou, důležitými vlastnostmi a reakcemi, syntézou mastných kyselin mléčného tuku a jejich významem z hlediska technologického a nutričního. Dvě kapitoly jsou zaměřeny na zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku skotu a nahlavní faktory ovlivňující kvalitativní a kvantitativní zastoupení jednotlivých mastných kyselin. Samostatnou kapitolou je stanovení mastných kyselin se zaměřením na chromatografickou analýzu. Zvláštní pozoronost v textu je věnována hyper

Classification

  • Type

    B - Specialist book

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH81210" target="_blank" >QH81210: The analyse of possibilities for increase of the level of health beneficial fatty acids in raw milk by targeted farm procedures</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

    978-80-7394-104-8

  • Number of pages

    90

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Place of publication

    České Budějovice

  • UT code for WoS book