New knowledges about milk effect to human health
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F99%3A00000763" target="_blank" >RIV/60460709:41210/99:00000763 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nové poznatky o významu mléka pro lidské zdraví
Original language description
Současná nízká spotřeba mléka a mléčných výrobků způsobuje deficit vápníku u celé naší populace zvlláště u dětí. Nedávné experimentální výsledky naznačují, že všechny z hlavních mléčných bílkovin mají antikarcinogenní vlastnosti. Kasein je velmi účinnýmantimutagenním faktorem. Ke zvýšení obsahu nenasycených mastných kyselin v mléce mohou být využity monensin, lasalocid apod. Zvýšení úrovně konjugované linolové kyseliny ( CLA ) významně zlepšuje dietetické účinky mléčného tuku.
Czech name
Nové poznatky o významu mléka pro lidské zdraví
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
1999
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Den mléka 1999
ISBN
80-213-0505-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
—
Publisher name
Katedra chovu skotu a mlékařství
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—