All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Milk and milk products evaluation in the viewpoint of selected fatty acid representation in the Czech Republic population diet

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002842" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002842 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení mléka a mléčných výrobků z hlediska zastoupení vybraných mastných kyselin v dietě populace ČR

  • Original language description

    Mléko a mléčné výrobky (MP) tvoří velmi populární a tradiční část stravy obyvatel České republiky . Všechny produkty živočišného původu, tedy i mléko a mléčné výrobky jsou známé jako hlavní zdroj tuku ve stravě. Jejich nadměrný přívod a špatné složení tuku mohou hrát negativní roli ve vlivu na lidské zdraví zvýšením rizika vážných onemocnění. Na druhou stranu je tuk je základní a esenciální v dietě člověka. Kvalita tuku a jeho účinek na zdraví jsou do značné míry ovlivněny složením mastných kyseliny (FA). Cílem této práce bylo zhodnotit celkový obsahu tuku, zastoupení 37 jednotlivých mastných kyselin a jejich skupin (SFA, MUFA, PUFA) a podskupin (?3 trans-MK) v 20 vybraných mléčných výrobkcích a v mléce. Byl vypočítám poměr SFA / MUFA /PUFA.

  • Czech name

    Hodnocení mléka a mléčných výrobků z hlediska zastoupení vybraných mastných kyselin v dietě populace ČR

  • Czech description

    Mléko a mléčné výrobky (MP) tvoří velmi populární a tradiční část stravy obyvatel České republiky . Všechny produkty živočišného původu, tedy i mléko a mléčné výrobky jsou známé jako hlavní zdroj tuku ve stravě. Jejich nadměrný přívod a špatné složení tuku mohou hrát negativní roli ve vlivu na lidské zdraví zvýšením rizika vážných onemocnění. Na druhou stranu je tuk je základní a esenciální v dietě člověka. Kvalita tuku a jeho účinek na zdraví jsou do značné míry ovlivněny složením mastných kyseliny (FA). Cílem této práce bylo zhodnotit celkový obsahu tuku, zastoupení 37 jednotlivých mastných kyselin a jejich skupin (SFA, MUFA, PUFA) a podskupin (?3 trans-MK) v 20 vybraných mléčných výrobkcích a v mléce. Byl vypočítám poměr SFA / MUFA /PUFA.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-104-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article