All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Presence of health important fatty acids in milk fat and possibilities of their contents regulation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00010823" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00010823 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zastoupení zdravotně významných mastných kyselin v mléčném tuku a možnosti regulace jejich obsahu

  • Original language description

    Ověření účinků dvou krmných dávek na složení mléčného tuku provedené v provozních podmínkách mléčné farmy u dvou 30ti členných skupin dojnic vybraných ze stáda podle zásad platných pro krmné pokusy prokázalo, že sestavením a aplikací vhodné krmné dávky (v tomto případě krmné dávky s převahou travní siláže) lze docílit významného snížení obsahu hypercholesterolemických a zvýšení mono- a polyenových nenasycených mastných kyselin i konjugované kyseliny linolové. Dosažené výsledky naznačují možnosti uplatnění ověřené krmné dávky v programech zaměřovaných na zlepšování složení mléčného tuku z hlediska jeho účinků na zdravotní stav konzumentů.

  • Czech name

    Zastoupení zdravotně významných mastných kyselin v mléčném tuku a možnosti regulace jejich obsahu

  • Czech description

    Ověření účinků dvou krmných dávek na složení mléčného tuku provedené v provozních podmínkách mléčné farmy u dvou 30ti členných skupin dojnic vybraných ze stáda podle zásad platných pro krmné pokusy prokázalo, že sestavením a aplikací vhodné krmné dávky (v tomto případě krmné dávky s převahou travní siláže) lze docílit významného snížení obsahu hypercholesterolemických a zvýšení mono- a polyenových nenasycených mastných kyselin i konjugované kyseliny linolové. Dosažené výsledky naznačují možnosti uplatnění ověřené krmné dávky v programech zaměřovaných na zlepšování složení mléčného tuku z hlediska jeho účinků na zdravotní stav konzumentů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH81210" target="_blank" >QH81210: The analyse of possibilities for increase of the level of health beneficial fatty acids in raw milk by targeted farm procedures</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Health Education and Quality of Life II.

  • ISBN

    978-80-7394-180-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

    Hluboká nad Vltavou

  • Event date

    Oct 8, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article