Presence of health important fatty acids in milk fat and possibilities of their contents regulation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00010823" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00010823 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zastoupení zdravotně významných mastných kyselin v mléčném tuku a možnosti regulace jejich obsahu
Original language description
Ověření účinků dvou krmných dávek na složení mléčného tuku provedené v provozních podmínkách mléčné farmy u dvou 30ti členných skupin dojnic vybraných ze stáda podle zásad platných pro krmné pokusy prokázalo, že sestavením a aplikací vhodné krmné dávky (v tomto případě krmné dávky s převahou travní siláže) lze docílit významného snížení obsahu hypercholesterolemických a zvýšení mono- a polyenových nenasycených mastných kyselin i konjugované kyseliny linolové. Dosažené výsledky naznačují možnosti uplatnění ověřené krmné dávky v programech zaměřovaných na zlepšování složení mléčného tuku z hlediska jeho účinků na zdravotní stav konzumentů.
Czech name
Zastoupení zdravotně významných mastných kyselin v mléčném tuku a možnosti regulace jejich obsahu
Czech description
Ověření účinků dvou krmných dávek na složení mléčného tuku provedené v provozních podmínkách mléčné farmy u dvou 30ti členných skupin dojnic vybraných ze stáda podle zásad platných pro krmné pokusy prokázalo, že sestavením a aplikací vhodné krmné dávky (v tomto případě krmné dávky s převahou travní siláže) lze docílit významného snížení obsahu hypercholesterolemických a zvýšení mono- a polyenových nenasycených mastných kyselin i konjugované kyseliny linolové. Dosažené výsledky naznačují možnosti uplatnění ověřené krmné dávky v programech zaměřovaných na zlepšování složení mléčného tuku z hlediska jeho účinků na zdravotní stav konzumentů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH81210" target="_blank" >QH81210: The analyse of possibilities for increase of the level of health beneficial fatty acids in raw milk by targeted farm procedures</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Health Education and Quality of Life II.
ISBN
978-80-7394-180-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Place of publication
České Budějovice
Event location
Hluboká nad Vltavou
Event date
Oct 8, 2009
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—