All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fruit cream, designated as a protein functional food for diet

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00010846" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00010846 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ovocný krém určený jako bílkovinná funkční potravina pro dietu

  • Original language description

    Ovocný krém, určený jako bílkovinná funkční potravina pro dietu, je tvořen směsí sestávající z 10 až 20 % hmotnostních ovocné složky, 25 až 35 % hmotnostních mléčného koprecipitátu tvořeného společně sraženými bílkovinami mléka, tj. kaseinem a sérovými bílkovinami, 17 až 23 % hmotnostních obilné moučky z obalových vrstev s obsahem b-glukanů, 10 až 20 % hmotnostních živého jogurtu z kravského mléka a zbytek do 100 % hmotnostních tvoří vodný roztok ovesného b-glukanu, voda, aroma, barvivo a kyselina citronová. Ve výhodném provedení ovocného krému je obilná moučka tvořena ovesnou moučkou z obalových vrstev ovesných zrn s obsahem b-glukanů, která je pro doplnění vlákniny s obsahem b-glukanů nejvhodnější, ale v jiných provedeních může být nahrazena jemně mletou ječnou moučkou z endospermu ječných zrn. Výhodou ovocného krému je zejména, že při vysoké koncentraci nejkvalitnějších živočišných bílkovin z mléka má i velmi vysoký obsah b-glukanů snižujících cholesterol, krevní cukr a využití živi

  • Czech name

    Ovocný krém určený jako bílkovinná funkční potravina pro dietu

  • Czech description

    Ovocný krém, určený jako bílkovinná funkční potravina pro dietu, je tvořen směsí sestávající z 10 až 20 % hmotnostních ovocné složky, 25 až 35 % hmotnostních mléčného koprecipitátu tvořeného společně sraženými bílkovinami mléka, tj. kaseinem a sérovými bílkovinami, 17 až 23 % hmotnostních obilné moučky z obalových vrstev s obsahem b-glukanů, 10 až 20 % hmotnostních živého jogurtu z kravského mléka a zbytek do 100 % hmotnostních tvoří vodný roztok ovesného b-glukanu, voda, aroma, barvivo a kyselina citronová. Ve výhodném provedení ovocného krému je obilná moučka tvořena ovesnou moučkou z obalových vrstev ovesných zrn s obsahem b-glukanů, která je pro doplnění vlákniny s obsahem b-glukanů nejvhodnější, ale v jiných provedeních může být nahrazena jemně mletou ječnou moučkou z endospermu ječných zrn. Výhodou ovocného krému je zejména, že při vysoké koncentraci nejkvalitnějších živočišných bílkovin z mléka má i velmi vysoký obsah b-glukanů snižujících cholesterol, krevní cukr a využití živi

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    CZ 20001 U1

  • Publisher

  • Publisher name

  • Place of publication

  • Publication country

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, České Budějovice

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence