Protein functional food for diet
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00010847" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00010847 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Bílkovinná funkční potravina pro dietu
Original language description
Bílkovinná funkční potravina pro dietu zahrnuje knedlíčky z těsta obsahujícího 5 hmotnostních dílů mléčného koprecipitátu tvořeného společně sraženými bílkovinami kravského mléka, tj. kaseinem a sérovými bílkovinami s 25 až 30 % sušiny, dále 4 hmotnostnídíly ječno-ovesné mouky tvořené 23 až 25 % hmotnostních inaktivované ovesné mouky z ovesných otrub a svrchní části endospermu z bezpluchých genotypů ovsa a 75 až 77 % ječné mouky z rozemletých ječných krup z potravinářského ječmene, dále 0,4 hmotnostních dílů vanilkového pudinkového prášku, 1 hmotnostní díl vaječné mixáže žloutků a bílků, a dále obsahuje kypřící prášek do pečiva. Knedlíčky jsou určeny ke konzumaci společně s ovocnou omáčkou, která je slazena necukerným sladidlem a v této kombinaci představují bílkovinnou potravinu využívající kvalitní živočišné bílkoviny a dále b-glukany a arabinoxylany, které působí jako antinutriční faktor. Potravina je funkční, tedy prospěšná pro lidské zdraví a zároveň chutná.
Czech name
Bílkovinná funkční potravina pro dietu
Czech description
Bílkovinná funkční potravina pro dietu zahrnuje knedlíčky z těsta obsahujícího 5 hmotnostních dílů mléčného koprecipitátu tvořeného společně sraženými bílkovinami kravského mléka, tj. kaseinem a sérovými bílkovinami s 25 až 30 % sušiny, dále 4 hmotnostnídíly ječno-ovesné mouky tvořené 23 až 25 % hmotnostních inaktivované ovesné mouky z ovesných otrub a svrchní části endospermu z bezpluchých genotypů ovsa a 75 až 77 % ječné mouky z rozemletých ječných krup z potravinářského ječmene, dále 0,4 hmotnostních dílů vanilkového pudinkového prášku, 1 hmotnostní díl vaječné mixáže žloutků a bílků, a dále obsahuje kypřící prášek do pečiva. Knedlíčky jsou určeny ke konzumaci společně s ovocnou omáčkou, která je slazena necukerným sladidlem a v této kombinaci představují bílkovinnou potravinu využívající kvalitní živočišné bílkoviny a dále b-glukany a arabinoxylany, které působí jako antinutriční faktor. Potravina je funkční, tedy prospěšná pro lidské zdraví a zároveň chutná.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
CZ 20030 U1
Publisher
—
Publisher name
—
Place of publication
—
Publication country
—
Date of acceptance
—
Owner name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, České Budějovice
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence