All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Protein functional food for diet

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00010847" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00010847 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Bílkovinná funkční potravina pro dietu

  • Original language description

    Bílkovinná funkční potravina pro dietu zahrnuje knedlíčky z těsta obsahujícího 5 hmotnostních dílů mléčného koprecipitátu tvořeného společně sraženými bílkovinami kravského mléka, tj. kaseinem a sérovými bílkovinami s 25 až 30 % sušiny, dále 4 hmotnostnídíly ječno-ovesné mouky tvořené 23 až 25 % hmotnostních inaktivované ovesné mouky z ovesných otrub a svrchní části endospermu z bezpluchých genotypů ovsa a 75 až 77 % ječné mouky z rozemletých ječných krup z potravinářského ječmene, dále 0,4 hmotnostních dílů vanilkového pudinkového prášku, 1 hmotnostní díl vaječné mixáže žloutků a bílků, a dále obsahuje kypřící prášek do pečiva. Knedlíčky jsou určeny ke konzumaci společně s ovocnou omáčkou, která je slazena necukerným sladidlem a v této kombinaci představují bílkovinnou potravinu využívající kvalitní živočišné bílkoviny a dále b-glukany a arabinoxylany, které působí jako antinutriční faktor. Potravina je funkční, tedy prospěšná pro lidské zdraví a zároveň chutná.

  • Czech name

    Bílkovinná funkční potravina pro dietu

  • Czech description

    Bílkovinná funkční potravina pro dietu zahrnuje knedlíčky z těsta obsahujícího 5 hmotnostních dílů mléčného koprecipitátu tvořeného společně sraženými bílkovinami kravského mléka, tj. kaseinem a sérovými bílkovinami s 25 až 30 % sušiny, dále 4 hmotnostnídíly ječno-ovesné mouky tvořené 23 až 25 % hmotnostních inaktivované ovesné mouky z ovesných otrub a svrchní části endospermu z bezpluchých genotypů ovsa a 75 až 77 % ječné mouky z rozemletých ječných krup z potravinářského ječmene, dále 0,4 hmotnostních dílů vanilkového pudinkového prášku, 1 hmotnostní díl vaječné mixáže žloutků a bílků, a dále obsahuje kypřící prášek do pečiva. Knedlíčky jsou určeny ke konzumaci společně s ovocnou omáčkou, která je slazena necukerným sladidlem a v této kombinaci představují bílkovinnou potravinu využívající kvalitní živočišné bílkoviny a dále b-glukany a arabinoxylany, které působí jako antinutriční faktor. Potravina je funkční, tedy prospěšná pro lidské zdraví a zároveň chutná.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    CZ 20030 U1

  • Publisher

  • Publisher name

  • Place of publication

  • Publication country

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, České Budějovice

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence