All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Occurrence of fatty acids in milk fat of grazed dairy cows.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43882025" target="_blank" >RIV/60076658:12220/11:43882025 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60076658:12410/11:43882025 RIV/49608851:_____/11:#0000487

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku pasených dojnic.

  • Original language description

    Ve dvou chovatelských oblastech bylo v 7 chovech pasených dojnic odebráno 31 bazénových vzorků mléka. V jeho tuku bylo metodou plynové chromatografie stanoveno zastoupení zdravotně významných mastných kyselin a jejich skupin. Obsahy konjugované kyselinylinolové (CLA) se pohybovaly v rozmezí od 0,73 - 1,93 %, obsahy mononenasycených mastných kyselin od 29,5 - 35,5 % a poměry polynenasycených mastných kyselin n-3 : n-6 byly 1 : 1,84 až 1 : 4,2. Obsahy ve vzorcích z jednotlivých chovů se významně lišily,zatímco rozdíly mezi chovatelskými oblastmi byly neprůkazné.

  • Czech name

    Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku pasených dojnic.

  • Czech description

    Ve dvou chovatelských oblastech bylo v 7 chovech pasených dojnic odebráno 31 bazénových vzorků mléka. V jeho tuku bylo metodou plynové chromatografie stanoveno zastoupení zdravotně významných mastných kyselin a jejich skupin. Obsahy konjugované kyselinylinolové (CLA) se pohybovaly v rozmezí od 0,73 - 1,93 %, obsahy mononenasycených mastných kyselin od 29,5 - 35,5 % a poměry polynenasycených mastných kyselin n-3 : n-6 byly 1 : 1,84 až 1 : 4,2. Obsahy ve vzorcích z jednotlivých chovů se významně lišily,zatímco rozdíly mezi chovatelskými oblastmi byly neprůkazné.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH81210" target="_blank" >QH81210: The analyse of possibilities for increase of the level of health beneficial fatty acids in raw milk by targeted farm procedures</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Náš chov : časopis chovatelů hospodářských zvířat

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    71

  • Issue of the periodical within the volume

    11

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    68-70

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database