All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The Effect of fat content on texture properties of beef

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885558" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43885558 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv obsahu tuku na texturní vlastnosti hovězího masa

  • Original language description

    Cílem práce bylo ověření závislosti mezi obsahem intramuskulárního tuku a silou střihu dvou skupin býků domácí populace českého strakatého skotu lišící se v porážkovém věku. Býci s vyšším porážkovým věkem vykazovali statisticky průkazně vyšší obsah intramuskulárního tuku (P{0,05) a vyšší hodnoty síly střihu (P{0,05) než býci mladší. Pozitivní vliv intramuskulárního tuku zmiňuje velké množství studií ? ať už z pohledu senzorického hodnocení (křehčí a šťavnatější maso), tak z pohledu instrumentálního ? závislost mezi silou střihu a senzorickým hodnocením křehkosti hovězího masa. Přesto se tento vliv nepodařil prokázat a byl statisticky nevýznamný (P=0,13 až P=0,97).

  • Czech name

    Vliv obsahu tuku na texturní vlastnosti hovězího masa

  • Czech description

    Cílem práce bylo ověření závislosti mezi obsahem intramuskulárního tuku a silou střihu dvou skupin býků domácí populace českého strakatého skotu lišící se v porážkovém věku. Býci s vyšším porážkovým věkem vykazovali statisticky průkazně vyšší obsah intramuskulárního tuku (P{0,05) a vyšší hodnoty síly střihu (P{0,05) než býci mladší. Pozitivní vliv intramuskulárního tuku zmiňuje velké množství studií ? ať už z pohledu senzorického hodnocení (křehčí a šťavnatější maso), tak z pohledu instrumentálního ? závislost mezi silou střihu a senzorickým hodnocením křehkosti hovězího masa. Přesto se tento vliv nepodařil prokázat a byl statisticky nevýznamný (P=0,13 až P=0,97).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91A055" target="_blank" >QI91A055: The assessment of association among the genotype for leptin, leptin concentration in blood and meat quality characteristics to use it for Czech Fleckvieh cattle breeding.</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    VIII. Vedecká konferencia doktorandov s medzinárodnou účasťou

  • ISBN

    978-80-552-1091-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    89-92

  • Publisher name

    Slovenská pol'nohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Nov 21, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article