All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Contents of iodine in milk and the milk whey

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F16%3A43890912" target="_blank" >RIV/60076658:12220/16:43890912 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah jódu v mléce a mléčné syrovátce

  • Original language description

    Práce se zabývá vyhodnocením obsahu jódu v bazénových vzorcích mléka, od srpna 2013 do března 2015 v chovech z 11 - 13 okresů ČR, a syrovátce v srpnu 2013. Jód byl stanoven spektrofotometricky po alkalickém spalování vzorku. Průměrný obsah jódu ve vzorcích byl v březnu 2015 203,1+-138,3 ?g/l a oproti srpnu 2013 se průměrný obsah snížil o 154,5 ?g/l (o 43,2 %). Bylo potvrzeno, že v průměru 67,2 % jódu z mléka přechází do syrovátky. Výsledky poukazují na postupný pokles průměrného obsahu jódu v mléce a nárůst počtu chovů s obsahem jódu pod 100 ?g/l.

  • Czech name

    Obsah jódu v mléce a mléčné syrovátce

  • Czech description

    Práce se zabývá vyhodnocením obsahu jódu v bazénových vzorcích mléka, od srpna 2013 do března 2015 v chovech z 11 - 13 okresů ČR, a syrovátce v srpnu 2013. Jód byl stanoven spektrofotometricky po alkalickém spalování vzorku. Průměrný obsah jódu ve vzorcích byl v březnu 2015 203,1+-138,3 ?g/l a oproti srpnu 2013 se průměrný obsah snížil o 154,5 ?g/l (o 43,2 %). Bylo potvrzeno, že v průměru 67,2 % jódu z mléka přechází do syrovátky. Výsledky poukazují na postupný pokles průměrného obsahu jódu v mléce a nárůst počtu chovů s obsahem jódu pod 100 ?g/l.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510336" target="_blank" >QJ1510336: Research and support of production of nutritionally and beneficial milk products for consumers using targeted selection and modification of milk fat composition</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    27

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    1-3

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database