All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Possibilities of increasing antioxidant content and antioxidant activity of meat products with natural substances

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43896732" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43896732 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    MOŽNOSTI ZVYŠOVÁNÍ OBSAHU ANTIOXIDANTŮ A ANTIOXIDAČNÍ AKTIVITY MASNÝCH VÝROBKŮ PŘÍRODNÍMI LÁTKAMI

  • Original language description

    Maso a výrobky z něj jsou neoddělitelnou součástí lidské stravy, hlavně ve vyspělých západních zemích, kde je jeho spotřeba, v porovnání se zbytkem světa, nadměrná. Maso i masné výrobky obsahují mnoho nutričně velmi cenných látek, jako jsou kvalitní bílkoviny, minerály a některé vitaminy. Navzdory nutričním benefitům, které maso a masné výrobky člověku poskytují, je jejich zvýšená konzumace riziková. Je mnoho důkazů o neprospěchu nadměrné konzumace masa na lidské zdraví hlavně v souvislosti s civilizačními chorobami. Tento článek pojednává o rizicích konzumace masa a masných výrobků na lidské zdraví, toxických látkách, které vznikají při zpracování masa a o antioxidantech nativních i záměrně do masných výrobků přidávaných pro zvýšení jejich zdravotní i senzorické jakosti.

  • Czech name

    MOŽNOSTI ZVYŠOVÁNÍ OBSAHU ANTIOXIDANTŮ A ANTIOXIDAČNÍ AKTIVITY MASNÝCH VÝROBKŮ PŘÍRODNÍMI LÁTKAMI

  • Czech description

    Maso a výrobky z něj jsou neoddělitelnou součástí lidské stravy, hlavně ve vyspělých západních zemích, kde je jeho spotřeba, v porovnání se zbytkem světa, nadměrná. Maso i masné výrobky obsahují mnoho nutričně velmi cenných látek, jako jsou kvalitní bílkoviny, minerály a některé vitaminy. Navzdory nutričním benefitům, které maso a masné výrobky člověku poskytují, je jejich zvýšená konzumace riziková. Je mnoho důkazů o neprospěchu nadměrné konzumace masa na lidské zdraví hlavně v souvislosti s civilizačními chorobami. Tento článek pojednává o rizicích konzumace masa a masných výrobků na lidské zdraví, toxických látkách, které vznikají při zpracování masa a o antioxidantech nativních i záměrně do masných výrobků přidávaných pro zvýšení jejich zdravotní i senzorické jakosti.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: The study of traditional and new crops as sources antioxidants and other healthful nutrients and their use in food production.</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    27

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    41-44

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database