Possibilities of increasing antioxidant content and antioxidant activity of meat products with natural substances
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43896732" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43896732 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
MOŽNOSTI ZVYŠOVÁNÍ OBSAHU ANTIOXIDANTŮ A ANTIOXIDAČNÍ AKTIVITY MASNÝCH VÝROBKŮ PŘÍRODNÍMI LÁTKAMI
Original language description
Maso a výrobky z něj jsou neoddělitelnou součástí lidské stravy, hlavně ve vyspělých západních zemích, kde je jeho spotřeba, v porovnání se zbytkem světa, nadměrná. Maso i masné výrobky obsahují mnoho nutričně velmi cenných látek, jako jsou kvalitní bílkoviny, minerály a některé vitaminy. Navzdory nutričním benefitům, které maso a masné výrobky člověku poskytují, je jejich zvýšená konzumace riziková. Je mnoho důkazů o neprospěchu nadměrné konzumace masa na lidské zdraví hlavně v souvislosti s civilizačními chorobami. Tento článek pojednává o rizicích konzumace masa a masných výrobků na lidské zdraví, toxických látkách, které vznikají při zpracování masa a o antioxidantech nativních i záměrně do masných výrobků přidávaných pro zvýšení jejich zdravotní i senzorické jakosti.
Czech name
MOŽNOSTI ZVYŠOVÁNÍ OBSAHU ANTIOXIDANTŮ A ANTIOXIDAČNÍ AKTIVITY MASNÝCH VÝROBKŮ PŘÍRODNÍMI LÁTKAMI
Czech description
Maso a výrobky z něj jsou neoddělitelnou součástí lidské stravy, hlavně ve vyspělých západních zemích, kde je jeho spotřeba, v porovnání se zbytkem světa, nadměrná. Maso i masné výrobky obsahují mnoho nutričně velmi cenných látek, jako jsou kvalitní bílkoviny, minerály a některé vitaminy. Navzdory nutričním benefitům, které maso a masné výrobky člověku poskytují, je jejich zvýšená konzumace riziková. Je mnoho důkazů o neprospěchu nadměrné konzumace masa na lidské zdraví hlavně v souvislosti s civilizačními chorobami. Tento článek pojednává o rizicích konzumace masa a masných výrobků na lidské zdraví, toxických látkách, které vznikají při zpracování masa a o antioxidantech nativních i záměrně do masných výrobků přidávaných pro zvýšení jejich zdravotní i senzorické jakosti.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: The study of traditional and new crops as sources antioxidants and other healthful nutrients and their use in food production.</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
27
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
41-44
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—